Pohjanmaalla murtojen sarja – kahdeksan kirkon vaivaisukot ilkivallan kohteena

Lappajärven vaivaisukko

Pohjanmaalla useiden kirkkojen vaivaisukot ovat joutuneet viime viikkoina ilkivallan kohteeksi. Poliisi on vastaanottanut toukokuussa useita ilmoituksia vaivaisukkoihin kohdistuneista varkauksista tai varkauden yrityksistä.

Vaivaisukkoihin on murtauduttu, niitä on vahingoitettu tai varastettu. Pohjanmaan poliisi kertoi maanantaina, että ilmoituksia on kirjattu Orisbergin kirkosta Isostakyröstä, Seinäjoen kirosta, Vöyrin kirosta, Vöyrin Maksamaan kirkosta, Närpiön Pirttikylän kirkosta, Kaustisen kirkosta, Lappajärven kirkosta ja Kauhavan Kortejärven kirkosta.

Kaustisen kirkon tapulin seinässä olevaan vaivaisukkoon murtauduttiin aamuyöllä 27.5. Kokkolan seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Veli-Matti Raappana kertoo Keskipohjanmaa-lehdessä, että tekijät saivat saaliiksi lippaassa olleet kolikot, mutta vaivaisukko säilyi vahingoittumattomana.

Poliisi pyytää yleisövihjeitä vaivaisukkoihin kohdistetusta ilkivallasta osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295 415 501.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKommentti: Onko alle 30-vuotiaista tulossa vanhempiaan uskonnollisempia, kuten saksalais­kysely väittää?
Seuraava artikkeliKirja-arvio: Miksi myös juutalaisia pitäisi evankelioida?

Ei näytettäviä viestejä