Podcast: Millaista on maalata Mariaa, Riikka Juvonen?

Kuvataiteilija ja kirjailija Riikka Juvoselle Maria on ehtymätön inspiraation lähde. Marian ikuisen neitsyyden ylikorostamista hän ei sen sijaan täysin ymmärrä.

Riikka Juvonen on tehnyt lukuisia taideteoksia, joissa Maria on pääosassa. Jeesuksen äidissä kiehtoo niin inhimillinen kuin jumalallinen ulottuvuus.

– Mitä voi enempää olla äitiydessä, niin hyvässä kuin pahassa. Kaikki se on Marian persoonassa, sanoo Juvonen.

Maria on Juvosen mielestä ollut myös kova esimerkki naisille. Joidenkin Mariaan liittyvien uskonkohtien ylikorostamista hän pitää välillä jopa loukkaavana. Juvosta ärsytti kerran diakonin rukous, jossa monta kertaa toisteltiin ajatusta Mariasta ikuisena neitsyenä.

– Jos tässä onkin kyse miesten omasta häpeästä? Miehen täytyy nähdä nainen, jos synnytti Jumalan, ikuisesti koskemattomana. Niin kuin naisen normaalissa elämässä olisi jotain sellaista, mikä ei ole siihen rooliin sopivaa, Juvonen pohtii.

Kuuntele koko Riikka Juvosen haastattelu oheisesta Kirkon ihmeellisimmät tarinat -podcastista. Voit tilata ja kuunnella podcastin myös muun muassa Spotifysta ja Apple Podcasteista. Tuorein podcast kuultavissa suoraan ohessa:

Edellinen artikkeliPostin lakko jatkuu – lue täältä vapaasti Kotimaan näköislehteä
Seuraava artikkeliVäitös: Laajan tukijoukon merkitys ratkaiseva SLEF:n Kenian-lähetystyölle

Ei näytettäviä viestejä