Piispaehdokas vahvasti esillä professorin tehtävään

JOLKKONEN_JARI_205Jari Jolkkosesta saattaa tulla Helsingin yliopiston käytännöllisen teologian professori.

Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan hallintopäällikkö Mikael Vänttinen vahvistaa Kotimaa24:lle, että tehtävän täyttöä valmistellut työryhmä on jättänyt alustavan esityksen, jonka mukaan Jolkkosta esitetään tehtävään.

Kyse ei ole kuitenkaan vielä lopullisesta esityksestä, sillä valmistelutyöryhmä pyytää lausunnon esityksestään teologisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostolta. Saatuaan lausunnon valmisteluryhmä jättää lopullisen esityksen. Tämän jälkeen teologisen tiedekunnan dekaani liittää esitykseen oman kantansa, minkä jälkeen esitys lähetetään Helsingin yliopiston kanslerille ratkaistavaksi.

Tiedekuntaneuvosto antaa lausuntonsa tammikuussa, joten päätös asiassa saataneen aikaisintaan helmikuussa 2012. Kuopion piispanvaali käydään samoihin aikoihin tammi-helmikuussa.

Piispainkokouksen pääsihteerinä toimiva Jari Jolkkonen toteaa Kotimaa24:lle, että professorin tehtävän täyttöprosessi alkoi jo vuosi sitten. Hän muistuttaa, että asia on kesken.

– Olen nöyrästi kiitollinen yliopiston tässä vaiheessa osoittamasta luottamuksesta. Papin ja tutkijan kutsumukset ovat minulle henkilökohtaisesti tärkeitä. Sekä kirkko että yliopisto ovat molemmat mieluisia palveluspaikkoja. Professorin tehtävään haetaan, mutta piispan virkaan kutsutaan. Olen suostunut olemaan käytettävissä Kuopion piispan vaalissa, ja tästä päätöksestä pidän kiinni, hän kommentoi.

Edellinen artikkeliIRR-TV aloittaa lähetykset antenniverkossa
Seuraava artikkeliParisuhderukouskantelut eivät johda toimenpiteisiin

Ei näytettäviä viestejä