Piispa: Tuomas Enbusken tapa leimata ei rakenna

häkkinen 205Seppo Häkkinen kommentoi Facebook-päivityksessään Helsingin Sanomien
Nyt-liitteessä ollutta Tuomas Enbusken kolumnia.

Hän viittaa siihen, että toimittaja Enbuske kirjoitti, että Raamattu on hänelle ”paimentolaisheimojen sienipäissään kirjoittama epälooginen, rasistinen ja homofobinen myyttikokoelma”.

”Jatkuvasti julkisuudessa esiintyy heittoja siitä, että uskonto on hölynpölyä ja uskova ihminen – uskonnosta riippumatta – on epä-älyllinen, ajattelun lopettanut surkimus”, Häkkinen hämmästelee.

”Minun on vaikea arvostaa sellaista, joka kyseenalaistaa toisen vakaumuksen tekemällä hänestä naurettavan ja tyhmän. Sellainen on pikemminkin sivistymätöntä ja huonoa käytöstä. Sen sijaan tarvitsemme toista arvostavaa keskustelua vaikkapa Enbusken kirjoituksessa esille tulevasta tieteen ja uskonnon suhteesta tai Raamatusta, sen synnystä ja merkityksestä”, piispa jatkaa.

Häkkinen toteaa, että usko ja tiede eivät ole hänelle toisensa poissulkevia vastakohtia. ”Tiede tutkii sitä, mitä on olemassa, uskonto etsii vastausta siihen, miksi kaikki on.”

”Keskustelua tieteen ja uskonnon välillä tarvitaan. Tuomas Enbusken tapa leimata uskova ihminen jo lähtökohtaisesti hölynpölyyn ja humpuukiin luottavaksi ei vain ole rakentava lähtökohta keskustelulle”, Mikkelin hiippakunnan piispa päättää.

Lue Häkkisen päivitys kokonaisuudessaan täältä

Enbusken kolumni

Edellinen artikkeliKörtti-toiminnanjohtaja ottaa kantaa avioliittolakiin
Seuraava artikkeliValenunnat yrittivät salakuljettaa huumeita

Ei näytettäviä viestejä