Piispa Repo: Jumalanpalvelus ei ole toimintamuoto

Repo_XXMatti205 Matti Repo siunatessaan Hervannan seurakunnan alueella sijaitsevan Vuoreksen seurakuntakodin viime sunnuntaina. ”Jumalanpalvelus on pikemminkin kirkon tapa elää.”

Vuoreksen seurakuntakodin vieressä olevalle tontille on suunniteltu kirkkoa, mutta päätöstä sen rakentamisen aloittamisesta ei Tamperella vielä ole tehty.

– Nyt iloitsemme siitä, että seurakunnalla on kokoontumispaikka kauppakeskuksen yhteydessä. Tänne on helppo tulla, täällä ollaan ihmisten arkisen elämän keskellä, Repo sanoi puheesaan.

– Mutta keskeisintä seurakunnan toimintaa tulee olemaan jumalanpalvelus. Sitä ei oikeastaan voi pitää erityisenä toimintamuotona. Se on pikemminkin kirkon tapa elää. Se on kirkon elämisen muoto, ja kristityn elämäntapaan kuuluu käydä jumalanpalveluksessa. Siinä Jumala itse palvelee ihmisiä evankeliumin sanalla. Hän vahvistaa meissä uskoa, toivoa ja rakkautta. Hän kutsuu meidät kiittämään, rukoilemaan ja palvelemaan.

Piispa muistutti, että kirkko on siellä, ”missä Jumalan sanaa julistetaan, missä kastetaan, missä rukoillaan, missä Kristuksen nimeen uskotaan, toivotaan ja rakastetaan”.

– Seurakunta on siellä missä Kristuksen tavoin palvellaan lähimmäistä ja annetaan hänen rikkomuksiaan anteeksi. Seurakunta on siellä, missä lapsia kasvatetaan ja nuoria ohjataan tulevaisuuteen luottamuksessa Jumalaan, missä rohkaistaan surevia ja missä pitkämielisesti odotetaan Jumalalta lohdutusta. Seurakunta ovat tämän kaupunginosan asukkaat. Seurakunta ovat ihmiset, joiden keskuudessa ja joiden välityksellä Kristus toimii.

Lue Matti Revon puhe kokonaisuudessaan

Edellinen artikkeliSuomeen Athosvuoren hengellisyyttä edistävä säätiö
Seuraava artikkeli”Lutherin häilyvät käsitykset käyttökelpoisia nykyajassa”

Ei näytettäviä viestejä