Piispa Matti Repo Elyn kesäjuhlilla: ”Jeesuksen kutsu ottaa koko ihmisen, eikä mikään voi mennä kuuliaisuuden edelle”

Piispa Matti Repo saarnasi lauantaina Evankelisen lähetysyhdistys ELY ry:n kesäjuhlilla Riihimäellä radikaalista Jeesuksesta. Koronatauon jälkeen juhlavieraat ja muut seurakuntalaiset kuuntelivat keskittyneesti neljässä lohkossa, kun piispa vertasi toisiinsa kallista ja halpaa armoa.

Päivän evankeliumi kertoi kolmesta Jeesuksen luokse tulleesta ihmisestä, joiden Repo arveli etsineen jumalallista rakkautta, hyväksyntää, ehdotonta vastaanottamista, syliin sulkemista ja olalle taputtamista.

– Aivan niin kuin kuka tahansa meistä. Mutta he saavat kuulla jotain ihan muuta.

– Mielikuvissa Jeesus on rakastava, kaikki hyväksyvä, jokaisen mukaansa ottava ja kaikkia heikkoja olallaan kantava. Hän on lempeä langenneille ja armollinen apua anoville. Kaikki tuokin on totta, mutta kovin yksipuolista ja täynnä halpaa armoa.

Piispa Repo ruoti aikamme Jeesus-kuvaa, joka näyttää kirkon Herran kaikkien kaipausten täyttäjänä eikä minkään kyseenalaistajana.

– Jumalan armo ei ole itsetunnon vahvistukseksi hyllyltä napattavaa hyväksyntää, vaan niin voimakasta lääkettä, että sitä ei jaella muuhun kuin tarpeeseen. Ja silloin se muuttaa ihmisen.

Piispa totesi, että usko Jeesukseen ottaa haltuunsa koko ihmisen. Se tekee opetuslapseksi, joka asettaa kaiken opettajansa sanojen ja niiden totuuden varaan.

– Jumalan valtakunnassa hallitsee armo, joka oli Jumalalle niin kallista, että se maksoi hänen ainoan Poikansa hengen. Mutta koska se oli Jumalalle kallista, se on myös vaikuttavaa.

Vaikutus ilmenee piispa Revon mukaan lepona ja liikkeenä. Lepo nousee turvallisuudesta, että koko elämä on Jumalan käsissä. Lepo ja turvallisuus lähettävät liikkeelle hänen rakkautensa asialle.

Elyn kesäjuhlien teema oli Levossa ja liikkeessä. Juhlilla siunattiin matkaan lähetystyöntekijät Anu ja Petteri Mannermaa. Anu Mannermaa toimii raamatunkäännöstyön teologisena neuvonantajana. Siperian suurimmalle alkuperäiskansalle evenkeille on parhaillaan työn alla kokoelma Jeesuksen vertauksia. Aiemmin evenkin kielelle on käännetty Luukkaan evankeliumi, paksu lasten Raamattu ja Joonan kirja.

– Vertaukset kuvittaa evenkitaiteilija Anna Tarasova Jakutiasta ja käännöstyössä minulla on työtoverina Pietarissa asuva tiedenainen Nadezhda Bulatova, Anu Mannermaa kertoo.

Petteri Mannermaa toimii Inkerin kirkon pappina Pyhän Marian seurakunnassa erityisesti inkerinsuomalaisten parissa ja musiikkityössä.

– Vedän monikansallista bändiä, johon kuuluu muun muassa kristittyjä uzbekkeja. Tuen heitä kristillisen musiikin tekemisessä. Heidän kauttaan evankeliumi vaikuttaa Uzbekistanissa saakka.

Mannermaita olivat siunaamassa matkaan piispa Matti Revon lisäksi Elyn toiminnanjohtaja Antero Rasilainen ja Riihimäen seurakunnan kirkkoherra Sirpa Viherä.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliEspoon hiippakunnan Yhdessä­-palkinto Hyvinkään seurakunnan oppilaitos­yhteistyölle – ”Kohtelemme työssä­­oppijoita työtovereina”
Seuraava artikkeliKolumni: Radikaaleista mielipiteistäni huolimatta olen myös konservatiivi­jäärä

Ei näytettäviä viestejä