Piispa Kalliala: Facebookissa ollaan vähän niin kuin t-paidassa

kaarlo_kalliala_205x205Kaarlo Kallialan mukaan sosiaalisen median nopeus ja uusi kommunikaation tapa muuttavat kirkkoa. Kalliala on tiettävästi ainoa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispa, joka on Facebookissa aktiivinen.

– Kun minut valittiin piispaksi, niin vaikka kapituli toimi täällä erittäin nopeasti, niin kyllä tieto oli Facebookissa jo kymmenen minuuttia sitä ennen. Toinen asia on kommunikaation tapa. Sellainen viranomaistyyppinen, juhlallinen ja kovin valmiit asetelmat omaava kommunikaatio on ohentunut entisestään. Facebookissa ollaan vähän niin kuin t-paidassa, Kalliala sanoo YLE Radio 1:n Horisontissa ensi sunnuntaina.

– Eivät ihmiset keskimäärin liiku hidastetummin vaikka liturginen kävely saattaa antaa sellaisen vaikutelman, ja ihmiset yleensä puhuvat ihan tavallista kieltä.

Kallialan mukaan nopeus ja tavallinen kielenkäyttö ovat paikallaan, mutta nopean reagoinnin toinen puoli on, että reagoidaan asioihin, joita ei vielä kunnolla ymmärretä.

– Kun muoto on niin lyhyt, niin yritetään hahmottaa liian nopeasti asioita, jotka ovat monimutkaisia. Maailma nyt vaan on sen kaltainen, että on monia asioita, joita oikeasti ei voi tiivistää 450 merkkiin, kuvatekstiksi tai otsikoksi, Kalliala sanoo.

Piispa Kaarlo Kallialan haastattelu on kuultavissa kokonaan osana YLE radio 1:n sunnuntaina klo 11. lähetettävää suoraa Horisontti-lähetystä. Turusta kuultavan lähetyksen aiheena on kirkko ja sosiaalinen media.

Edellinen artikkeliSRK:n vuosikokous: Ei naisia johtokuntaan
Seuraava artikkeliSavonlinna sai venepapin

Ei näytettäviä viestejä