Piispa Jolkkonen: Usko Jumalaan ja rakkaus lähimmäiseen kuuluvat yhteen

Jolkkonen_piispat

Jari Jolkkonen vihittiin tänään sunnuntainan Kuopion piispaksi. Vihkimysmessun saarnassaan hän puhui lähimmäisenrakkaudesta. Hän käytti esimerkkinään Suonenjoen seurakunnan leipäjonoa. Saarnan lähtökohta olivat Johanneksen evankeliumin sanat ”Älkäämme rakastako sanoin ja puheessa, vaan teoin ja totuudessa.” (1. Joh. 3:18)

”Kolme kertaa viikossa [Suonenjoen] Sammaltalossa paikallinen seurakunta ja työttömien yhdistys jakavat ruokaa. Joka viikko avun luokse vaeltaa tai sen muutoin saavuttaa parisataa leipähuolien vaivaamaa: pieneläkeläisiä, työttömiä, päihdeongelmaisia, mielenterveyskuntoutujia ja muita vähävaraisia”, Jolkkonen kuvaili saarnansa alussa.

Jolkkonen piti Sammaltalon yhteistyötä hyvänä ja konkreettisena esimerkkinä Johanneksen evankeliumin ajatuksen soveltamisesta nykypäivään.

”Pyhässä Raamatussa usko Jumalaan ja rakkaus lähimmäiseen kuuluvat yhteen, erotuksetta. Kristus itse on luopunut taivaan kunniasta, syntynyt keskellemme Neitsyt Mariasta, jakanut köyhien osan, parantanut sairaita, paljastanut pahuutemme ja sovittanut syntimme. Ylösnousseena hän on nyt keskellämme. Hän antaa synnit anteeksi ja lahjoittaa ilon. Hän antaa hyvälle elämälle sekä mallin että voiman”, Jolkkonen totesi saarnassaan.

Lue saarna kokonaisuudessaan täältä

Lue myös Puhetaidon opettaja: Savolaisten piispaonni jatkuu

Edellinen artikkeliUskonnollisen antiikin hinta nousussa maailmalla
Seuraava artikkeliArkkipiispa: Virka ei ole elämää suurempi

Ei näytettäviä viestejä