Piispa Häkkinen tapasi paavin

Hkkinen_Seppo_ja_paavi420

Piispa Seppo Häkkinen ja paavi Benedictus XVI tapasivat  Vatikaanissa. Kuva: Kirkon tiedotuskeskus

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen ja paavi Benedictus XVI tapasivat tänään kun suomalaisdelegaatio osallistui vuosittaiseen Pyhän Henrikin juhlaan ja ekumeeniseen messuun Roomassa.

Mukana delegaatiossa ovat luterilaisesta kirkosta kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen ja kappalainen Antti Kruus ja katolisesta kirkosta Suomessa piispa Teemu Sippo SCJ ja yleisvikaari Raimo Goyarrola sekä kouvolalainen Sonus-kuoro.

– Kaipauksemme täyden ja näkyvän kristittyjen välisen yhteyden aikaansaamiseksi vaatii kärsivällisyyttä ja luottavaista odottamista, ei avuttomuuden tai passiivisuuden hengessä, vaan lujaa luottamusta siihen, että kaikkien kristittyjen ykseys yhdessä kirkossa on Jumalan lahja, ei meidän oma saavutuksemme, paavi Benedictus XVI sanoi suomalaisille lyhyessä englanninkielisessä puheessaan.

Paavi viittasi puheessaan myös siihen, että viime aikoina eettiset kysymykset ovat tulleet kristittyjä erottaviksi. Paavi kaipasi kristittyjen yhteisymmärrystä ihmisyydestä ja syvällistä ymmärrystä ihmisluonnosta ja sen arvokkuudesta. Hyvänä esimerkkinä kirkkojen välisestä dialogista paavi mainitsi kahdenväliset keskustelut katolisen kirkon sekä Suomen ja Ruotsin luterilaisten kirkkojen kesken.

Edellinen artikkeliNäkymätön vaara
Seuraava artikkeliAmbrosius: Ikoni-ihmeet kestäisivät tieteellisen tarkastelun

Ei näytettäviä viestejä