Piispa emerita Irja Askolasta ilmestyy syksyllä elämä­kerta – kirjoittajana Anne Mattsson

Helsingin piispanvaalin voitti Irja Askola.Tulos julkistettiin 3.6.2010 Tuomiokirkon kryptassa

Suomen ensimmäisestä naispiispasta Irja Askolasta ilmestyy syyskuussa Kirjapajan kustantama elämäkerta. Sen on kirjoittanut Anne Mattsson. Lokakuussa ilmestyvän kirjan nimi on Irja Askola – Elämäkerta.

Irja Askola (s. 1952) oli Helsingin hiippakunnan piispana 12.9.2010–31.10.2017.

Mattsson seuraa Askolan polkua vasemmistolaisesta yksinhuoltajaperheestä kansainvälisille areenoille ja lopulta kirkon ykkösnaiseksi. Elämäkerrassa Askolan ura sijoitetaan tilanteeseen, jossa yhteiskunta ja kirkko kulkevat yhtenäiskulttuurista kohti moniarvoista eurooppalaista yksilökulttuuria. Elämäkerrassa piirtyy kustantajan tiedotteen mukaan kuva ihmisestä, joka on aina puhunut tasa-arvon puolesta ja löytänyt yleisönsä myös runoilijana.

Valtiotieteiden lisensiaatti Anne Mattsson on helsinkiläinen tieto- ja oppikirjailija, historiantutkija ja -opettaja. Hän on erikoistunut naisten elämäntarinoihin ja kirjoittanut aiemmin elämäkerrat presidenttien puolisoista Sylvi Kekkosesta ja Tellervo Koivistosta sekä näyttelijä Seela Sellasta.

Piispa emerita Irja Askolasta ilmestyy syksyllä elämäkerta – kirjoittajana Anne Mattsson

Edellinen artikkeliKommentti: Onko järkeä kysyä elämän tarkoitusta? – Eikö olisi fiksumpaa etsiä merkityksellistä elämää
Seuraava artikkeliAmerikan evankelis­luterilainen kirkko asettaa virkaan ensimmäisen trans­suku­puolisen piispan

Ei näytettäviä viestejä