Piispa Björn Vikström liittyi Facebookiin

Vikstrm_Bjrn205

Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikströmille on avattu Facebook-sivu. Hän tekee seuraa Turun piispa Kaarlo Kallialalle ja Mikkelin piispa Seppo Häkkiselle. Toisin kuin Kalliala, Vikström ja Häkkinen esiintyvät Facebookissa työprofiiliensa kautta. Biskop Björn Vikströmin sivuja voi käydä tykkäämässä, mutta kaveripyyntöjä ei tässä profiilissa vaihdella puolin eikä toisin.

Vikström kertoo Kotimaa24:lle pitäneensä tähän asti Facebookia lähinnä omien, nuorien aikuisten lastensa kommunikaatiovälineenä.

– Olen lisäksi ajatellut, että kun kaikki muut ovat siellä niin minä teen toisin. Nyt olen kuitenkin yhä enemmän tutustunut tähän maailmaan muun muassa hengellinen elämä verkossa-pikakurssin yhteydessä. Päätin muiden rohkaisemana yrittää antaa aikaa tällekin.

Vikström ei osaa vielä arvioida kuinka aktiivinen päivittäjä hänestä kuoriutuu, mutta toteaa että pelkkä informaatiosivu ei aja asiaa. Sivulla täytyy olla elämää. Piispa aikoo rohkaista hiippakuntansa työntekijöitä aktiiviseen läsnäoloon verkossa.

– Työntekijöiden ajankäytöstä pitää tietysti sopia siten, ettei verkko korvaa kokonaan ihmisten keskuudessa liikkumista, Vikström näkee.

Piispa toivoo verkossa tehtävään työhön huolellista koordinointia, jotta voidaan välttää päällekkäisyyksiä. Hän pitää valittua strategiaa keskittyä voimakkaasti tiettyihin sivustoihin, kuten esimerkiksi Suomi24:ään oikeana.

Eilen avatuille sivuille on kertynyt jo toista sataa seuraajaa. Piispan ensimmäinen tilapäivitys pohtii selvää ja epäselvää viestintää otsikolla God och dålig otydlighet.

Edellinen artikkeliVatikaani ja kohujärjestö SSPX neuvottelevat lähentymisestä
Seuraava artikkeliKantolan hartausaloite jakaa mielipiteitä YLEn hallintoneuvostossa

Ei näytettäviä viestejä