”Paskaa joulua!” – perussuomalaiset suuttuivat seurakuntalehden pilakuvasta

RannansarjakuvaISOIN

Perussuomalaiset eivät hyväksy Helsingin seurakuntayhtymän Kirkko ja kaupunki -lehdessä (14.12.) julkaistua sarjakuvataiteilija Ville Rannan pilakuvaa, jossa Timo Soinin näköinen joulupukkihahmo toivottaa ”Hyvää joulua kaikille suomalaisille heteroseksuaaleille valkoihoisille konservatiiveille!”. ”Mutta te muut! Paskaa joulua!” ja ”Teidät sais ampua. Ja lähettää pois Suomesta”, toivottavat tontuiksi pukeutuneet tunnistettavat kansanedustajahahmot.

Kotimaa24:n iltapäivällä tavoittama perussuomalaisten kansanedustaja, rovasti Anssi Joutsenlahti sanoo, etteivät perussuomalaiset hyväksy kuvaa.

- Enkä usko, että kukaan hyväksyy tällaista. Miten tällaisia piirroksia voidaan panna lehteen?, Joutsenlahti sanoo.

Hän kertoo juuri lähettäneensä Kirkko ja kaupunkiin pilakuvasta ”vastineen”. Sen hän on allekirjoittanut rovastina, perussuomalaisten kansanedustajana mutta myös eduskunnan toisena varapuheenmiehenä. Hän katsoo kirjoittaneensa ”vastineensa” perussuomalaisten puolesta, vaikkei tekstiään ryhmän nimissä lähettänytkään, koska pilakuvassa ei ole nimetty keitään kansanedustajia.

- En ymmärrä, että kristillinen lehti voi tällä tavalla julkaista tällaista kuvaa, joka ei sovi mihinkään julkaisuun saati sitten seurakunnan lehteen. Käsittämätön kuva, että tällä tavalla pilkataan joulua räävittömästi ja myöskin yhtä poliittista puoluetta osoitellaan hyvin karkeasti.

- Jos suhtaudumme kriittisesti maahanmuuttajiin ja siihen että elintasopakolaisille annetaan parempia etuja kuin omille köyhillemme, se ei ole rotusortoa, jota emme hyväksy lainkaan. Kyllä tällaisia asioita voidaan kritisoida, hän jatkaa.

Joutsenlahti kertoo myös kuulleensa, että perussuomalaisten kansanedustajan Pentti Oinosen suuhun oli Kirkko ja kaupungin aiemman numeron pilakuvassa (23.11.) laitettu kirosana.

- Ja hänkin on kristitty mies, ei meidän ryhmässä kyllä paljon kiroilla, Joutsenlahti toteaa.

Hän kertoo myös puolueen puheenjohtajan Timo Soinin nähneen tuoreimman eilen ilmestyneen lehden kuvan.

- Hän sanoi, että näin voi toinen kirkko suhtautua, hänhän on toisessa kirkossa. (Soini on katolinen. ) Sanoin, että ei se ole meidän kirkon (Joutsenlahti on luterilaisen kirkon pappi.) kanta, vaan vain tämän yhden lehden kanta.

Rannan pilakuvassa Joutsenlahden näköisen hahmon suuhun on laitettu sanat ”ja lähettää pois Suomesta.” Tästä Joutsenlahti ei pidä. Hän kertoo olevansa Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Lähetysseuran tukija. Kaikesta huolimatta Joutsenlahti kertoo Kirkko ja kaupunkiin lähettämässä vastineessa lehdelle ja sen lukijoille hyvää joulua.

Lue myös: Ville Ranta hämmästelee perussuomalaisten reaktiota

Kirkko ja kaupunki hyllytti Ville Rannan pilapiirroksen