Partiolaisten jamboree Ruotsissa alkaa Norjan tragedian varjossa

partio3_ruotsi4291

Partiolaisten maailmanlaajuinen suurtapahtuma, neljän vuoden välein järjestettävä maailmanjamboree käynnistyy Etelä-Ruotsissa lähellä Kristianstadia ylihuomenna keskiviikkona. Liki 40 000 nuorta yli 140 maasta kymmeneksi päiväksi yhteen keräävä leiri  alkaa naapurimaa Norjan murhenäytelmän varjostamana.

Jamboreen verkkosivuilla kerrotaan, että järjestäjät ovat olleet yhteydessä poliisiin suurleirin turvallisuutta koskien. Neuvonpidon tuloksena verkkosivut kertovat, että turvajärjestelyihin ei suunnitella muutoksia, mutta tilanne on jatkuvan seurannan alla. Käynnissä olevalla valmisteluleirillä pidetään tänään illalla hiljainen hetki, johon jamboreen järjestäjät kutsuvat kaikkia tahollaan osallistumaan.

Suomesta on lähdössä Ruotsiin ennätyssuuri, 1400 partiolaisen joukkue. Suomen joukkueen johtaja Johan Aaltosen tiedossa ei ole viime hetken peruutuksia Norjan tapahtumien johdosta. Aaltonen kertoo, että suomalaiset ovat olleet tiiviissä yhteydessä jamboreen järjestäjiin, jotka ovat vakuuttaneet leirin turvalliseksi. Ryhmäjohtajille Aaltonen kertoo annetun ohjeeksi kuunnella ja keskustella nuorten kanssa Norjan tapahtumista, mikäli tähän tarvetta ilmenee.

Edellinen artikkeliYhdysvallat haluaa nostaa uskonnon esille ulkopolitiikassaan
Seuraava artikkeliTutkija: Vanhoillislestadiolaisuus kriisissä, hoitokokoukset lisääntyvät

Ei näytettäviä viestejä