Pappisbändin ensilevyllä lauletaan ihmisarvon puolesta

Pappisyhtye Viis papeista kiertää syksyllä Vakka-Suomea uuden levynsä tiimoilta. Yhtyeen ensimmäinen pitkäsoitto Tuhlaajapoika Kaskentien Nesteellä julkaistaan virallisesti elo-syyskuun taitteessa Turussa.

– Levy on nyt ajankohtainen, sillä levyllä on selkeä sanoma ihmisarvon puolesta rasismia vastaan, kertoo yhtyeen lauluntekijä ja pianisti-laulaja Petri Laitinen.

Laitisen mukaan yhtye pyrkii tekemään musiikkia, jossa yhdistyy huumori sekä yhteiskunnalliset ja hengelliset ilmiöt.

– Haluamme kertoa tarinoita tämän päivän Suomesta pilke silmäkulmassa. Kerromme armosta perinteisesti, mutta päivitetyin sanoin, Laitinen kuvailee.

Esimerkkinä ajankohtaisesta teemasta hän nostaa esiin uudelta levyltä kappaleen Rock’n rollaattori, joka kyseenalaistaa vanhenemiseen liittyviä ennakkoluuloja. Levyltä löytyvät lisäksi muun muassa Haudankaivajan blues sekä Downshiftaamaan.

Musiikillisesti Laitinen kuvailee levyn tyyliä folkpopiksi, rhythm&bluesiksi ja jopa reggaeksi.

Tärkeä teema bändille on ollut myös Salvador. Vuonna 2009 bändi julkaisi Suomen ensimmäisen pappien poikakalenterin, josta saadut tulot käytettiin lastenkodin perustamiseen.

Rajojen rikkomista

Kymmenen vuotta toimineelle bändille uusi levy on ensimmäinen. Studiomusisoinnin lisäksi bändi keikkailee niin seurakunnissa kuin niiden ulkopuolellakin, kuten Helsingin matkamessuilla sekä tänä syksynä Turun kirjamessuilla.

– Olemme pyrkineet murtamaan rajoja omalta osaltamme, Petri Laitinen sanoo.

Tällä hetkellä bändiin kuuluu Laitisen lisäksi Martin seurakunnan kappalainen Hannu Jaatinen, Loimaan kirkkoherra Riku Laukkanen, Ruskon kirkkoherra Pasi Salminen ja Paattisten kirkkoherra, lääninrovasti Jukka Järvensivu. Petri Laitinen on Kustavin seurakunnan kirkkoherra.

Neljän kirkkoherran ja yhden kappalaisen yhtyeelle yhteisen harjoitusajan löytäminen ja keikkojen sovittaminen kalenteriin on toisinaan haasteellista. Nykyään bändi soittaa muutaman keikan kuukaudessa.

– Aika hyvällä sykkeellä mennään, jos ottaa huomioon, että meillä kaikilla on päivätyö.

Jos joku papeista ei pääse keikalle, turvaudutaan lainamuusikoihin. Toisinaan bändissä soittaa kuudeskin jäsen. Silloin nimeksi vaihtuu Sex Pastors.

Edellinen artikkeliLyhdyt johdattavat vainajat pois vanhoista kodeistaan
Seuraava artikkeliKirkkohallituksella on hallussaan pahan nettiosoite

Ei näytettäviä viestejä