Paperittomien klinikka Ouluun

Oulun_diakonissalaitos

– Tämä on vapaaehtoistyötä, jonka Oulun diakonissalaitos organisoi. Me annamme tilat ja jonkin verran välineistöä sekä maksamme puhelinkulut, kertoo diakoniajohtaja Hannu Rahikainen, jonka aloitteesta paperittomien klinikka syntyi.

Oulun seudulla arvioidaan oleskelevan muutamia kymmeniä paperittomia ja jonkin verran enemmän koko Pohjois-Suomen alueella. Kaikkiaan Suomessa heitä on tuhansia, arviot vaihtelevat paristatuhannesta jopa kymmeneentuhanteen. Helsingissä, Diakonissalaitoksen yhteydessä paperittomien klinikka on toiminut runsaan vuoden. Siellä kävi ensimmäisen puolen vuoden aikana noin 130 potilasta, jotka edustivat 15 eri kansallisuutta.

– Toivomme, että saamme viestin toiminnasta kulkemaan maahanmuuttajien yhteisössä ja voitamme ihmisten luottamuksen, niin että klinikalle voi tulla pelkäämättä ongelmia viranomaisten kanssa.

Toiminnalla on myös poliisin hiljainen hyväksyntä, kertoo Rahikainen.

– Diakonissalaitoksen toiminta-ajatushan on mennä sinne, minne muu apu ei ulotu. Tämä toiminta on juuri sitä. Yhteiskunnan järjestelmä on tyly, se kieltää avun jopa lapsilta, jos heillä ei ole virallisia papereita, huokaa Rahikainen.

Edellinen artikkeliVantaan kirkkovaltuusto hyväksyi ison tonttikaupan
Seuraava artikkeliMinisteriö myönsi Jiipeenetille 30000 euroa

Ei näytettäviä viestejä