Palvelevaan puhelimeen suuronnettomuuspäivystys

Palveleva puhelin käynnistää ympäri vuorokauden toimivan kriisipuhelinpäivystyksen suuronnettomuustilanteissa. Uudistusta perustellaan muun muassa sillä, että Palvelevaan puhelimeen on tullut yhteydenottoja suuronnettomuuksien yhteydessä.

Kriisitilanteissa suomenkielinen Palveleva puhelin toimii kriisipuhelimena, ja päivystäjät aloittavat työnsä jo ennen kuin normaaliolojen päivystysaika illalla alkaisi.

– Kriisitilanteessa voimme nyt vastata puheluihin nopeammin. Aiemmin jouduimme odottamaan päivystysaikaa. Palvelevan puhelimen päivystäjät ovat osaavia ja kokeneita vapaaehtoisia. Kriisitilanteessa päivystystyössä on lisäksi seurakuntien työntekijöitä. Kriisipuhelin tukee myös valtakunnallista kriisipalvelua Suomessa, arvioi Palvelevan puhelimen työalasihteeri Helena Samulin Kirkkohallituksesta.

Palveleva puhelin on avoinna joka päivä. Suomenkielinen päivystys on numerossa 01019-0071 on avoinna koko maassa sunnuntaista torstaihin kello 18-01 sekä perjantaina ja lauantaina kello 18-03. Ruotsinkielinen päivystys on avoinna joka ilta kello 20-24 numerossa 01019-0072. Samat numerot ovat käytössä kriisitilanteessa.

Edellinen artikkeliPiispat nopeuttaisivat maahanmuuttajien kirkkoon liittymistä
Seuraava artikkeliApple luopui Ranskassa iPhonen juutalaistestistä

Ei näytettäviä viestejä