Päivi Nerg Sanassa: Kristinusko ei häviä Suomesta

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on ollut keskeinen toimija uudessa pakoaistilanteessa. Sana-lehden haastattelussa hän kiittelee viranomaisten nopeaa reagoimista ja yhteistyötä.

– Näimme syksyllä, että tilanne on vakava. Meidän täytyi kääriä hihat yhdessä ja muuttaa joitain toimintatapoja. Yhdessä tekeminen antaa paljon voimaa. Kukaan ei tee yksin isoja linjapäätöksiä, Nerg sanoo.

Päivi Nerg toimii etnisten asioiden neuvottelukunnan varapuheenjohtajana. Etnossa on mukana eri uskontojen päämiehiä, jotka kykenevät tekemään yhdessä työtä toisiaan kunnioittaen.

– He kysyvät, miten ihmeessä me voimme käydä keskustelua siitä, voidaanko Suvivirttä laulaa koulussa. Yhtä lailla kuin he haluavat, että heidän uskontoaan kunnioitetaan, he ymmärtävät että meillä on velvollisuus kunnioittaa omaa uskontoamme.

Nerg sanoo myös, ettei usko kristinuskon häviävän Suomesta.

– Islamin asettama haaste uskonnon pohtimiseen voi kääntyä positiiviseksi asennemuutokseksi. Me voimme ymmärtää kristinuskon hyvät puolet ja vahvuudet ja pysähtyä niiden ääreen.

Sana-lehden haastattelussa Nerg kertoo myös käyvänsä säännöllisesti jumalanpalveluksessa.

– Jos ehdin kymmeneksi kirkkoon, se antaa aina hyvää oloa ja rentoutumista. Isäni oli kanttori. Messu on ollut minulle lapsesta lähtien kotoinen ja hyvä paikka, josta saan voimaa ja viisautta.

Kuva: Sana-lehden kansi

Edellinen artikkeliSeiska: Axl Smith hyllytettiin gospelkonsertista seksinauhakohun takia
Seuraava artikkeliTampereen hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä

Ei näytettäviä viestejä