Paavi: ”Vieraiden uskontojen edustajista puhuttava aina kunnioittavasti”


Paavi F2 on lähettänyt maailman kaikille muslimeille uskontojen välistä kunnioitusta korostavan ja hengeltään ystävällisen viestin, jossa hän puhuu koulutuksen puolesta. Viesti on ajoitettu lähelle islamilaisen paastokuukauden Ramadanin päättymistä ja sen kunniaksi 8.-9.8. vietettävää Id al-Fitr -juhlaa.

Paavi haluaa henkilökohtaisesti toivottaa kaikkea hyvää ystävilleen muslimeille ja vetoaa, että sekä muslimit että kristityt edistäisivät keskinäistä kunnioitusta ja uskontojen välistä dialogia koulutuksen avulla.

Monissa maissa erityisesti muslimien ja kristittyjen suhteet aiheuttavat huolta. Paavi toivoo kaikkien osapuolten kunnioittavan toistensa uskontoa, sen opetuksia ja symboleja sekä erityisesti toistensa pyhiä paikkoja ja kokoontumistiloja.

– Sekä muslimit että kristityt ovat kutsuttuja kunnioittamaan jokaisen ihmisen persoonaa, elämää, fyysistä koskemattomuutta, ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia, etnistä ja kulttuurista identiteettiä, omaisuutta, ajatuksia, mainetta ja poliittisia valintoja, paavi Franciscus sanoo.

Jotta tavoitteeseen päästään, on paavin mielestä sekä perheillä, kouluilla, uskonnonopetuksella että eri medioilla tärkeä roolinsa.

– Meidän pitää ajatella, puhua ja kirjoittaa toisistamme kunnioittaen aina ja kaikkialla. Meidän on vältettävä epäreilua kriittisyyttä ja kunnianloukkauksia. Erityisesti nuoria on opetettava puhumaan kunnioittavasti vieraista uskonnoista ja niiden kannattajista.

Lopuksi paavi toivoo, että muslimien elämä kirkastaisi Kaikkivaltiasta.

Lue paavin kirje kokonaisuudessaan Vatikaanin nettisivuilta.

Kuva: Paavin fb-sivuilta

Edellinen artikkeliTuplalasku hämmensi Kotimaan tilaajia
Seuraava artikkeliVaaralan kirkon nimi vaihtuu

Ei näytettäviä viestejä