Paavi sai piispa Kallialalta sata rauhankyyhkyä, piispan lapsenlapset ojensivat lahjan

Piispa Kaarlo Kalliala tapasi paavi Franciscuksen tänään Pyhän Henrikin päivänä 19.1. paavin yksityisvastaanotolla Vatikaanissa. Tapaamisessa olivat mukana myös piispa Teemu Sippo ja metropoliitta Elia.

Piispa Kalliala esitti suomalaisvieraiden tervehdyksen ja antoi paaville lahjaksi sata rauhankyyhkyä, joiden yhteisarvo on kaksituhatta euroa. Rauhankyyhkyillä eli rauhantyölle annettavilla lahjoituksilla tuetaan paavi Franciscuksen nimissä Kirkon Ulkomaanavun työtä Syyriassa. Lahjan ojensivat paaville piispan lapsenlapset Ilona ja Julius.

– Kun Suomi nyt täyttää tänä vuonna itsenäisenä valtiona sata vuotta, Julius ja Ilona tahtovat antaa teille lahjaksi sata rauhankyyhkyä.

Piispa Kallialan puheessa paaville korostui kaksi yhteistä päämäärää. Kalliala toivoo maailman lapsille lahjaksi yhteistä ehtoollispöytää ja rauhaa.

– Lapsenlapseni Ilona on nyt kuuden ja Julius kahdeksan vuoden vanha. Emmekö me voisi lähteä siitä, että he näkisivät omin silmin ehtoollisyhteyden toteutuvan omana elinaikanaan?

Piispa Kalliala halusi muistuttaa, että Suomi on maailman vakain ja turvallisin maa, mutta monen lapsen tilanne on kovin erilainen.

– Myös me uskonnolliset johtajat olemme tästä vastuussa. Voimme tehdä paljon, jotta kaikilla lapsilla asiat olisivat paremmin. Myös jokaisella pakolaislapsella on oikeus koulutukseen, haaveiluun ja toivon kipinään. Jos nämä viedään lapselta pois, kylvetään siemen uuteen konfliktiin ennen kuin edellistä ollaan saatu ratkaistua.

Piispa Kalliala totesi puheessaan, että uskonnollisilla johtajilla on iso vastuu aikamme konfliktien ratkaisussa.

Piispojen vuosittainen vierailu Roomaan on osa kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa, jota vietetään 18.−25.1.

Kuva: Pasi Leino

Lue myös:

Piispa Kalliala kohtaa paavi Franciscuksen Vatikaanissa

Piispa Kalliala: Tapaamiset kasvokkain tärkeitä kirkkojen väliselle yhteistyölle

Edellinen artikkeliUusi verkkosivusto listaa sateenkaaripareja vihkiviä pappeja
Seuraava artikkeliKaisamari Hintikka kertoi: Nämä ovat luterilaisten kirkkojen neljä haastetta

Ei näytettäviä viestejä