Paastovinkki 15/40: Elvytä vierailukulttuuri – tapaa tuttavasi reaalimaailmassa.

Paastovinkki-sarjassa haastetaan osallistumaan paastoon.

Mieti voisitko sen sijaan, että olet aktiivinen sosiaalisessa mediassa (esim. Facebook, Twitter, YouTube, Second Life, Suomi24) tavata tällä viikolla tai paaston aikana tuttaviasi kasvotusten?

Monen tuttavaverkosto on laajentunut internetin eri palveluiden käytön myötä, mikä sinällään on myönteistä. Se, kuinka syvällisiä tai pinnallisia enimmäkseen verkossa ylläpidetyt ihmissuhteet ovat, on ihmisestä itsestään kiinni.

Virtuaalituttujen kanssa ollaan onneksi toisinaan tekemisissä myös reaaliarjessa. Suomalainen perinteinen vierailukulttuuri on sallinut kyläilyt ja tapaamiset etukäteen erikseen sopimatta ja yllättäenkin. Tästä iloa tuottavasta tavasta ollaan valitettavasti erkaantumassa. Ja ihminen tarvitsee läheisyyttä.

Jos huomaat yhteydenpitosi ystäviisi ja tuttaviisi jäävän pelkästään verkossa tapahtuvaksi, pysähdy kuulostelemaan, olisiko asialle tarpeen tehdä jotakin. Mieti, miten voisit tällä viikolla tai paaston aikana tavata jonkun tuttavistasi kasvotusten – vaikka lyhyestikin. Voisitko näin olla mukana elvyttämässä vanhaa vierailukulttuuria omalla toiminnallasi?

Niin sanottu sosiaalinen media ja verkkoyhteisöt ovat jo yleisessä käytössä. Tilastokeskuksen tietojen mukaan johonkin yhteisöpalveluun (Facebook, Twitter) oli keväällä 2010 rekisteröitynyt 42 prosenttia 16–74-vuotiaista suomalaisista.

Suomessa Facebook on merkittävin yksittäinen sosiaalisen median palvelu. Sillä on tällä hetkellä liki kaksi miljoonaa käyttäjää ja määrä kasvaa jatkuvasti.

Paastoasiaa Facebookissa.

Edellinen artikkeliKirkkovaltuusto äänesti neljän seurakunnan puolesta Tampereella
Seuraava artikkeliVäitös: Rasismi läsnä monimuotoisesti kouluissa

Ei näytettäviä viestejä