Ovatko kristityt ja muslimit samassa veneessä?

Lauri_kansi205Martin Fagerudd vieraili Koivukylän moskeijassa imaami Mohamed Salanin luona. Vantaan Laurissa miehet vastaavat kysymyksiin edustamiensa uskontojen tavoista ja opeista.

”Miksi kristityt sanovat nauttivansa ehtoollisella Jeesuksen verta ja lihaa?” Fagerudd vastaa:

–  Ehtoollisella leipä ja viini ovat Jeesuksen ruumis ja veri. Kun nautimme niitä, saamme uskoa, että saamme synnit anteeksi, iankaikkisen elämän ja autuuden. Tarvitsemme konkreettisia merkkejä Jumalasta uskomme vahvistukseksi. Jumala tuntee ihmisen erittäin hyvin.

”Miksi muslimit eivät syö sianlihaa”? Salan vastaa:

– Koska Koraanissa sanotaan, että kiellettyjä ovat esimerkiksi itsestään kuolleet eläimet, veri ja sianliha ja eläimet, joiden teurastus on tapahtunut jonkun muun kuin Jumalan nimeen. Me tottelemme Jumalaa ja yritämme välttää sianlihaa Suomessakin.

Salan kertoo oppineensa kristityiltä kunnioitusta toisia uskontoja kohtaan:

­–  Keskustelu ja vuoropuhelu poistavat ennakkoluuloja. Vantaalla on käyty vuoropuhelua jo monta vuotta ja siinä on paljon etuja, islaminuskoiset ja kristityt oppivat toisiltaan. Me asumme Suomessa ja olemme kuin samassa laivassa, Salan sanoo.

Myös Fagerudd vastaa ”mitä olet oppinut” -kysymykseen:

–  Olen tavannut muslimeja yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Heidänkin keskuudessaan olen kohdannut erilaisia ihmisiä, jotka yrittävät aivan kuten minäkin rakastaa elämää, muita ihmisiä ja Jumalaa.

Lue Vantaan Laurin verkkosivulta Hanna Antilan tekemä juttu

Vantaalla Heurekassa järjestään 17.11. Mitä rauha merkitsee kristityille, mitä muslimeille? -keskustelutilaisuus.

Edellinen artikkeliIsänpäivä näkyy seurakunnissa maltillisesti
Seuraava artikkeliViittomakielinen käännöstyö otti askeleen eteenpäin

Ei näytettäviä viestejä