Otto Mattsson Kotimaan toimitusjohtajaksi – talous on saatu tasaantumaan, nyt tähdätään kasvuun

Kotimaa Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu. Yhtiön uutena toimitusjohtajana aloittaa 1.4.2020 MBA, FM Otto Mattsson, 46. Hän on toiminut aiemmin yhtiön myyntijohtajana.

– Otto Mattssonin siirtyminen Kotimaan johtoon on suunniteltu muutos. Yhtiön taloudellinen tilanne on nyt saatu tasaantumaan, ja on aika pyrkiä takaisin kasvu-uralle. Mattssonilla on erittäin monipuolinen kokemus digitaalisten mediapalveluiden kehittämisestä ja kannattavan kasvun johtamisesta, Kotimaa Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Kirkkopalvelujen johtaja Ilkka Mattila sanoo.

Otto Mattsson on toiminut Kotimaa Oy:n myyntijohtajana syyskuusta 2019 lähtien. Tätä ennen hän työskenteli liiketoimintajohtajana Kalliola Oy:ssä ja tietopalveluliiketoiminnan johtajana Alma Mediassa.

– Otan toimitusjohtajan tehtävät vastaan innokkaana mutta samalla tietoisena, että toimintakenttä on vaikea. Median murroksen lisäksi keskeisten asiakkaidemme eli seurakuntien taloudellinen tilanne on heikentynyt, Otto Mattsson toteaa.

Kotimaan nykyinen toimitusjohtaja KTM Matti Koli palaa Kirkkopalvelujen talous- ja rahoitusjohtajaksi.

– Matti Koli on tehnyt kovan urakan vaativassa taloudellisessa tilanteessa, Ilkka Mattila kiittää.

Kotimaa Oy on etenkin seurakuntia palveleva media- ja monialayhtiö. Se kustantaa Kotimaa– ja Askel-lehtiä ja verkkopalvelu Kotimaa24:ä. Kotimaa Oy:hyn kuuluvat myös tutkimuspalveluja tarjoava Insight360 Oy, verkkokauppayhtiö Sacrum Oy ja Urkurakentamo Veikko Virtanen Oy.

Kotimaa Oy -konserni on Kirkkopalvelut ry:n alakonserni. Kotimaa Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli noin 8 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on 45.

Kuva: Freija Özcan

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliSaamelaiset valitsivat kirkolliskokoukseen inarinsaamelaisen rajavartijan Aslak Pekkalan
Seuraava artikkeliPodcast: Aluksi herätys nauratti, mutta sitten hymy hyytyi

Ei näytettäviä viestejä