Ortodoksipiispoja siepattu Syyriassa

Syyria ortod Damaskosx205Mor Gregorios Yohanna Ibrahim sekä Syyrian kreikkalaisortodoksisen kirkon Aleppon ja Iskanderunin metropoliitta Boulos Yazigi on siepattu. Syyrialaisortodoksisen kirkon ekumeenisista suhteista ja avustustyöstä vastaavan Razek Sirianin mukaan piispat kaapattiin eilen maanantaina heidän ollessaan palaamassa Aleppoon Turkin rajalta.

Metropoliitta Yazigi oli vieraillut hiippakuntansa Turkin-puoleisessa osassa ja metropoliitta Ibrahim oli ollut saattamassa häntä rajalta takaisin Aleppoon hyökkäyksen tapahtuessa Aleppon liepeillä. Saatujen tietojen mukaan piispojen autonkuljettaja sai välikohtauksessa surmansa, mutta piispat siepattiin vahingoittumattomina.

Aleppon ympäristö on ollut kuukausien ajan Syyrian sisällissodan yksi taistelukenttä.

Syyrian ennen sisällissotaa noin 22-miljoonaisesta muslimienemmistöisestä väestöstä moniin eri kirkkoihin jakautuneita kristittyjä on noin kymmenen prosenttia. Suuri osa heistä kuuluu ortodoksiseen tai syyrialaisortodoksiseen kirkkoon.

Ennen sotaa Syyrian kristityillä on ollut hyvät suhteet presidentti Bašar Al-Assadin hallintoon. Monien tarkkailijoiden mukaan Syyrian sisällissota ei satunnaisia tapauksia lukuun ottamatta toistaiseksi ole muuttunut eri uskonnollisten ryhmien voimainmittelyksi.

Edellinen artikkeliLasten suojelu ja ihmisarvoinen vanhuus esillä Kirkkopäivillä
Seuraava artikkeliSohlberg: Modernissa gnostilaisuudessa romantisoidaan historiaa

Ei näytettäviä viestejä