Opettajaksi aikovien pääsykoekirjassa kolme artikkelia uskonnonopetuksesta

Valtakunnallisen kasvatusalan valintayhteistyöverkosto (VAKAVA) julkaisee vuosittain artikkelikokoelman, joka toimii kaikille opettajiksi, lastentarhanopettajiksi ja kasvatustieteilijöiksi aikoville yhteisenä pääsykoeaineistona yliopistoon.

Samalta viivalta 9 -kirjan artikkeleiden yksi keskeinen teema vuoden 2015 pääsykokeissa on hyvinvointi. Kolme artikkelia keskittyy kuitenkin ajankohtaiseen kysymykseen uskonnon ja katsomusaineiden opetuksesta.

Piispainkokouksen pääsihteerin, entisen uskonnondidaktiikan yliopistonlehtorin Jyri Komulaisen artikkelin otsikko on ”Oman uskonnon opetus on postliberaali ratkaisu”. Artikkeli on aiemmin julkaistu filosofisessa Niin & Näin -lehdessä.

Uskonnonfilosofian professorin Sami Pihlströmin artikkelin otsikko on ”Siiloitumisesta toiseuden kohtaamiseen: irti ’oman uskonnon’ opetuksesta”. Myös Pihlströmin artikkeli on julkaistu Niin & Näin -lehdessä.

Yliopistonlehtori Rauno Huttusen artikkeli ”Uskonto ja elämänkatsomustieto Suomen kouluissa” on VAKAVA-kirjan ainoa artikkeli, jota ei ole aiemmin julkaistu missään.

Edellinen artikkeliVoimauttava valokuvaus sopii vaikka rippikouluun
Seuraava artikkeli”Jokainen voi olla oman seurakuntansa kirkkoherra”

Ei näytettäviä viestejä