Open Doors -järjestön kirje painottaa maanjäristyksen uhrien tukemisessa kristittyjen auttamista – Miksi? Näin yhdistys vastaa

Vainottuja kristittyjä eri puolilla maailmaa auttava ja heidän tilanteestaan tiedottava Open Doors -järjestö on käynnistänyt Turkin ja Syyrian maanjäristykseen liittyvän keräyksen. Sen tavoitteena on 100 000 euroa.

Järjestön tiedote sanoo keräyksen auttavan uskovia, joiden elämään maanjäristys on vaikuttanut.

Apua Lähi-idän kristityille pyytävä kirje toteaa, että 45 euron lahjoituksella voidaan antaa ruokaa, vaatteita ja peittoja yhdelle vainotulle kristitylle. Kirje kertoo myös, että 25 eurolla kristitty saa apua ja neuvontaa parantuakseen vainon aiheuttamista traumoista.

Kolmanneksi pyyntökirje toteaa, että 60 eurolla ”kaksi haavoittuvaista uskovaa pääsee välttämättömiin terveyspalveluihin”.

Open Doors -järjestön ulkosuhteiden johtaja Miika Auvinen, onko kristillisesti perusteltua luonnonkatastrofin yhteydessä korostaa vain kristittyjen auttamista ja suunnata apu vain yhdelle uskonnolliselle ryhmälle?

– Ei ole, eikä se kuuluu Open Doorsin näkemykseen kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta. Paikalliset keskuksemme auttavat kaikkia avuntarvitsijoita. Joillakin paikkakunnilla polarisaatio on niin suuri, että apua hakevat vain kyseisessä kaupunginosassa asuvat uskonnolliseen ryhmään, esimerkiksi kristittyihin, kuuluvat ihmiset.

– Open Doors on auttanut ortodoksikirkkojen ja protestanttikirkkojen kautta jo yli 5000 avuntarvitsijaa Syyriassa.

Miksi maanjäristykseen liitetty keräys sanoo tukevansa kristittyihin kohdistuneen vainon aiheuttamien traumojen apua ja neuvontaa? Liittyvätkö ne toisiinsa?

– Monilla alueilla Syyriassa maanjäristys on osa pitkää traumaattisten kokemusten jatkumoa johon on kuulunut muun muassa terroristijärjestö Isisin vainot.

Korjaatteko pyyntökirjeen tekstiä?

– Ainakin käymme sen uudestaan läpi ja mietimme sanavalintoja, jotta kansainvälisen järjestömme viesti välittyy suomalaisille mahdollisimman hyvin.

Perjantaiaamuun mennessä Turkin ja Syyrian maanjäristyksessä oli menehtynyt 21 000 ihmistä. Heistä valtaosa on Turkin puolella. Lisäksi sadat tuhannet ihmiset ovat menettäneet kotinsa.

Muun muassa Kirkon Ulkomaanavulla ja Suomen Lähetysseuralla on meneillään keräys liittyen maanjäristyksen uhrien auttamiseen.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliKirkon talouden maaginen romahdusvuosi 2025 siirtyy –kirkollisverotulot kasvavat tasaisesti
Seuraava artikkeliEnglannin kirkossa hyväksyttiin mies- ja naisparien siunaaminen

Ei näytettäviä viestejä