Onko kirkossa liian vähän konsultteja?

Malmelin karoliina 205Karoliina Malmelin väittää, että kirkossa käytetään liian vähän hänen edustamansa ammattikunnan palveluja. Tai ainakin liian myöhään. Malmelin kirjoittaa näkemyksiään koulutuskeskus Agricolan blogissa.

Malmelin viittaa blogissaan tuoreeseen kirjaan Konsulttidemokratia, jossa esitetään huoli konsulttien liiallisesta vallasta.

– Minäkin olen hieman huolissani. En kuitenkaan siitä, että konsultit käyttäisivät kirkon virkamiesten puolesta valtaa tai pakoilisivat vastuuta. Olen huolissani siitä, että kirkon konsultteja ei kutsuta ajoissa töihin.

Malmelin muistuttaa, että työyhteisöjen ongelmatilanteet ovat selvitettävissä, jos niihin tartutaan hyvissä ajoin ennen seurakuntaliitosta, pattitilannetta, työuupumusta tai yhteisen näyn katoamista.

– Tätä varten kirkko kouluttaa hallinnon, viestinnän ja johtamisen ammattilaisia toimimaan konsultteina. Me konsultit olemme olemassa, koska jokainen meistä tarvitsee joskus ylimääräisen parin käsiä jonkin prosessin läpiviemiseen, valmentamiseen tai selvitysten laatimiseen.

Karoliina Malmelin on itse koulutuskeskus Agricolan kehittämiskonsultti. Acricola on osa Kirkkopalveluja, joka puolestaan on Kotimaa24:ää ylläpitävän Kustannus-Oy Kotimaan omistaja.

Lue Malmelinin blogikirjoitus

Lue myös Konsulttien käyttö hämärtää vastuuta

Edellinen artikkeliAinakin seitsemän hyväksikäyttöepäilyä metodistikirkossa
Seuraava artikkeliVappugospelille tärkeä tukipotti

Ei näytettäviä viestejä