Oikeusasiamies vaatii yliopistolta selvitystä ruumiinavausblogista

Ruumiinavaus

Blogin poistamista vaativat muun muassa viisi lääketieteellisen tiedekunnan opettajaa ja tutkijaa. Vaatimusta perusteltiin blogin loukkaavalla sävyllä.

Oikeusasiamiehen kanslian esittelijäneuvos Jorma Kuopuksen mukaan yliopistolta ja tiedekunnalta on pyydetty asiassa selvitystä.

– Emme tiedä kirjoituksen perusteella kaikkia tosiseikkoja, Kuopus sanoo Kotimaa24:lle.

”Dissektiot ovat puhtaasti opetustilanteita, joissa reilu kymmenen ihmistä piipertää yhden vainajan kimpussa ja yrittää kerros kerrokselta kuoria ruumista ja bongata anatomisia rakenteita. Jokaiselle ruumiille on omat vihreät roskakorit, joihin irtonaiset osat heitellään, jotta mahdollisimman paljon kyseistä vainajaa ja mahdollisimman vähän vieruskaveria voitaisiin sitten polttohaudata. Ei uskoisi, miten vaikeaa voi olla erottaa rasvan ja selkälihasten välistä rajaa tai tunnistaa hermoa laskimosta. Obduktioiden tuoreilla ja vähemmän kankeilla ruumiilla se on huomattavasti helpompaa. Dissektioissa tulee hyvä motivaatio terveisiin elintapoihin, kun tajuaa, kuinka paljon rasvaa vain hieman pulleassakin ihmisessä on, kun sen alta tai seasta yrittää kaivella jotain”, blogissa muun muassa kirjoitetaan.

Tiedekunnan dekaani Risto Renko sanoo
Ylioppilaslehden
haastattelussa, että poistovaatimus on hänen mielestään oikein. Lehden mukaan asiaa selvittää myös yliopiston kansleri Ilkka Niiniluoto.

Marraskuussa Eläimiä ja elimiä -blogissa julkaistu Ruumiin leikkelyä -kirjoitus on edelleen luettavissa toisaalla verkossa.

Tapauksesta kirjoittaa blogissaan myös mediatutkija Pasi Kivioja.

Edellinen artikkeliKansallinen arvopohja muotoutuu Islannissa
Seuraava artikkeliEIT: British Airways syrji

Ei näytettäviä viestejä