Ohjaaja John Webster sai Kirkon kulttuuri­palkinnon dokumentti­elokuvasta Silmästä silmään

Vuoden 2020 Kirkon kulttuuripalkinnon on saanut ohjaaja John Webster dokumenttielokuvasta Silmästä silmään. Arkkipiispa Tapio Luoma jakoi palkinnon 16.3.

Elokuva kuvaa väkivaltarikoksen tekijöiden ja teon uhrien omaisten välistä prosessia, jonka keskeisenä kysymyksenä on oikeuden ja anteeksiannon merkitys ja mahdollisuus. Erittäin vaikeiden kysymysten keskellä Silmästä silmään -dokumenttifilmi kuvaa pyrkimystä kasvokkaiseen kohtaamiseen. Elokuvasta voi lukea lisää Kotimaan jutusta täältä.

”Silmästä silmään -elokuva muistuttaa, että jopa kaikkein pahimmissa konfliktitilanteissa ja pahimpienkin rikoksien yhteydessä voidaan kohdata kasvokkain ja käydä asiallista ja kohtaavaa keskustelua”, palkintoperusteluissa todetaan.

Perusteluissa sanotaan myös, että ”dokumenttielokuva on hienointa lajissaan”. Palkitsijat kehuvat elokuvan kuvausta ja leikkausta ja toteavat, että elokuvassa näkyy myös sovittelutyöskentelyn aikana ihmisissä tapahtuva prosessi ja kehitys.

John Webster on suomalainen dokumenttielokuvien tekijä, joka valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osastolta 1996. Ennen Silmästä silmään -dokumenttifilmiä hän on ohjannut ja käsikirjoittanut muun muassa luontoon ja ilmastonmuutokseen liittyviä ohjelmia.

Silmästä silmään -dokumenttielokuva sai ensi-iltansa vuonna 2020. Elokuva esitettiin myös televisiossa ja Yle Areenassa.

Kirkkohallitus myöntää vuosittain Kirkon kulttuuripalkinnon kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä esittävästä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Palkinto on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Palkinnon arvo on 6 000 euroa.

Lue myös:

Dokumentti näyttää, millaista on kohdata oman läheisen surmaaja

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Ohjaaja John Webster sai Kirkon kulttuuripalkinnon dokumenttielokuvasta Silmästä silmään

Edellinen artikkeliKirkon mediasäätiön palkinto Suvi Westille elokuvasta, joka kuvaa Suomen valtion saamelais­politiikkaa
Seuraava artikkeliTässä on megasaarnaajien top 7 – Ylen podcast esittelee tunnettuja julistajia

Ei näytettäviä viestejä