Neljä päivää kirkkomusiikin virtaa – Pohjoismaisen Kirkkomusiikkisymposiumin konsertteja voi seurata etänä Helsingin tuomiokirkosta

Pohjoismainen Kirkkomusiikkisymposium oli tarkoitus järjestää isona tapahtumana Helsingissä elokuussa. Koronapandemian vuoksi se järjestetään striimattuna 26.–29.8. Helsingin tuomiokirkosta ilman osallistujia paikan päällä ja hieman pienemmällä ohjelmalla.

– Muuttamalla 35 konserttia, yli 20 työpajaa ja suuri musiikkinäyttely kahdessa viikossa on kieltämättä vaativa haaste. Uskon edelleen, että onnistumme esittämään mielenkiintoisen ja vaihtelevan konserttitarjonnan, joka striimataan suorana Helsingin tuomiokirkosta, projektikoordinaattori Håkan Wikman kommentoi tiedotteessa.

Symposiumin ohjelmassa on kuitenkin mukana monia tunnettuja suomalaisia kirkkomuusikoita, mutta myös esiintyjiä muista Pohjoismaista. Ruotsista mukana on keskiaikainen yhtye Schola Gothia, Norjasta Duo Vox Humanan. Tanskaa edustaa erittäin aktiivinen ja menestyvä duo MM. Kaukaisin vieras tulee Islannista. Kvartetti Umbra Ensemble tarjoaa musiikkia Islannin ja Euroopan keskiajalta.

Konsertit striimataan illalla suoraan Helsingin tuomiokirkosta torstaista lauantaihin 26.–28. elokuuta ja niitä voi seurata vapaasti. Ohjelma ja linkit striimauksiin löytyvät tapahtuman nettisivuilta.

Symposiumin päättävä juhlamessu lähetetään suorana Yle Areenassa ja lähetetään myöhemmin yhteiseurooppalaisena TV-lähetyksenä.

Tapahtuman järjestävät Nordiska Kyrkomusikrådet, AKI-liitot ja Suomen Kanttori-urkuriliitto SKUL yhteistyössä Sibelius-Akatemian ja Kirkko Helsingissä kanssa.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKolumni: Ongelma ei katoa pistämällä pää hiekkaan
Seuraava artikkeliKirkkohallitus luopuu sukupuolittuneista nimikkeistä – esimiehestä tulee päällikkö, lakimiehestä juristi

Ei näytettäviä viestejä