Näin saat aneen – Piispa antoi ohjeet

kat_kirkko_suomessa205Teemu Sippo on antanut ohjeet uskon vuoden aneen saamiseksi. Keinoja ovat esimerkiksi lukea Raamattua perheen kanssa 15 minuuttia tai osallistua tiettyihin messuihin.

Piispa Sippo kirjoittaa: ”Uskon vuoden aikana, joka alkoi 11.10.2012 ja päättyy 24.11.2013, kaikki uskovat voivat Jumalan armeliaisuuden avulla saada täydellisen aneen itselleen tai kuolleiden uskovien sielujen hyväksi kaikista synnin ajallisista rangaistuksista.”

Kanonisessa laissa (Codex Iuris Canonici) ja Katolisen kirkon katekismuksessa ane määritellään seuraavasti: ”Ane on syyllisyyden puolesta jo poispyyhittyjen syntien ajallisesta rangaistuksesta Jumalan edessä saatu vapautus, jonka oikein asennoitunut kristitty saa määrätyillä ehdoilla kirkon avulla, joka lunastuksen palvelijattarena on valtuutettu hoitamaan ja jakamaan Kristuksen ja pyhien hyvitystöiden aarretta.”

– Aneessa on kyse siitä ajallisesta rangaistuksesta joka jää synnin anteeksisaamisen jälkeen jäljelle. Tämä liittyy myös oppiin kiirastulesta, kertoo katolisen tiedotuskeskuksen johtaja Marko Tervaportti.

– Ane ei liity ansaitsemiseen, sillä Kristus on jo ansainnut meidän puolestamme. Aneen tarkoitus on kannustaa elämään kristityn elämää entistä vakavammin ja määrätietoisemmin.

Katso täältä minkälaiset teot ja toiminnat edesauttavat aneen saamista Suomen katolisessa kirkossa juuri nyt.

Lue myös: Suomi vihitään 8.12. Neitsyt Marialle