Mysteerikuva: Seitsemän nuorta, yksi on nurkassa – keitä he ovat?

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi milloin ja missä kuvat on otettu tai keitä niissä on.

Mysteerikuvasarjassa Kotimaa julkaisee näitä kuvia pyytäen lukijoiden apua kuvien tunnistamiseen.

Tämän viikon kuvassa on seitsemän nuorehkoa henkilöä. Ovatko he ehkä opiskelijoita? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro viestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva, tai Kotimaan Facebook-sivuilla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon (Kotimaa 3/23) mysteerikuvan henkilöt tunnistettiin hyvin. Paikaksi arveltiin sekä Petroskoita että Viroa.

Kuvassa vasemmalta oikealle ovat ensin virolaiset papit Voldemar Ilja ja Paul Saar, sitten Turun tuomiorovasti Jukka Paarma, Viron kirkon arkkipiispa Edgar Hark, virolainen pappi Tiit Salumäe ja taaempana taustalla kirkon ulkosuomalaistyön johtava sihteeri Jaakko Launikari.

Kuvan otti Seppo Sirkka joulukuussa 1983, kun Petroskoissa vihittiin käyttöön uusi luterilainen kirkko.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!