Mysteerikuva: Näyttää jonkin sortin lähetystöltä, keitä on kuvassa ja millä asialla?

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joista ei aina kunnolla käy ilmi milloin ja missä kuvat on otettu tai keitä niissä on.

Mysteerikuvasarjassa Kotimaa julkaisee näitä kuvia pyytäen lukijoiden apua kuvien tunnistamiseen.

Tämän viikon mysteerikuvassa näyttää olevan jonkinlainen lähetystö, mutta millä asialla ollaan lähdetty liikkeelle? Ketä on tultu tapaamaan? Entä keitä muita tunnistat kuvasta?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro viestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva, tai Kotimaan Facebook-sivuilla, jossa kuva myös julkaistaan.

EDELLISEN VIIKON mysteerikuvan (Kotimaa 8/23) henkilöt tunnistettiin hyvin. Paikasta sen sijaan ei tullut varmuutta.

Kuvassa olevan Aasian kartan edestä varmuudella tunnistettiin silloinen arkkipiispa John Vikström (vas.). Melko varmasti toiseksi henkilöksi tunnistettiin Suomen Lähetysseuran Aasian työn sihteeri Pasi Kilpi.

John Vikström toimi Suomen Lähetysseuran johtokunnan puheenjohtajana vuosina 1980–1984, jolloin kuva on luultavasti otettu.

Kuvassa näkyvän kaltainen kohokuvakartta on ollut kurssikeskus Päiväkummussa sekä Suomen Lähetysseuran silloisessa toimipaikassa Tähtitorninkadulla.

Mysteerikuvan henkilöitä tunnistivat muun muassa Anja Nurminen, Olle Eriksson, Ari Hamina ja Hannu Tiainen.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliUSKOT-foorumin uusi puheenjohtaja Heikki Huttunen: ”Positiivinen uskonnonvapaus on lähtökohtana vaikuttamistyössämme”
Seuraava artikkeliSuomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson siirtyy papiksi Aurinkorannikolle

Ei näytettäviä viestejä