Myrskylässä on Suomen nuorin kirkkoherra

AntolaTuomas Antola on Suomen nuorin virkaa tekevä kirkkoherra. Pestinsä hän aloitti 29-vuotiaana huhtikuun puolella. Muutaman ensimmäisen työviikon jälkeen on ehtinyt tapahtua. Antola on täyttänyt 30 vuotta, ja uusi työ on tullut entiselle seurakuntapastorille tutuksi.

– Vastuun lisääntyy kertalaakista, kun siirtyy seurakuntapastorista kirkkoherran töihin. Näitä hallinnollisia hommia ei ole voinut aiemmassa työssä harjoitella, Antola sanoo.

Myrskylän pieni seurakunta Itä-Uudellamaalla on ottanut nuoren kirkkoherran positiivisesti vastaan.

– Sain heti kutsun Lassen hölkkä -juoksutapahtumaan. Myrsylässä on iloittu, kun minulla on urheilutaustaa. Paikkakunta on tuttu Lasse Virenin kotipaikkana.

Ikä ei ole nuoren kirkkoherran mielestä este työssä, päinvastoin.

– Tämän ikäinen pappi voi kohdata eri tavalla esimerkiksi perheitä. Työyhteisössä johtajan ikä ei määritä, vaan olemisen tapa. Näkemykseni johtajan roolista on se, että sitä hoidetaan joukkojen keskeltä. Pienessä seurakunnassa kaikki tekevät muutenkin kaikkea, muuta mahdollisuutta ei oikein olekaan.

Antolan mukaan tulevaisuus kirkkoherran työssä ei ole itsestään selvä. Myrskylässä virka ei ole vakituinen mahdollisten tulossa olevien kuntaliitosten takia.

– Kirkkoherrojen paikat tulevat vähenemään tulevaisuudessa. Ehkä kirkkoherrasta tulee hallinnollinen johtaja, joka ei saa tehdä käytännön papin töitä. Pappeus on minulle kutsumustyö, ilmoitin jo 2-vuotiaana äidilleni, että minusta tulee pappi. Se on vähän sellainen sukuvika, isä ja isoisä ovat olleet pappeja, sanoo Antola.

Edellinen artikkeliTutkimus: Kastamatta jättäminen on harkittu päätös
Seuraava artikkeliTimo Kalaja Hämeenlinna-Vanajan kirkkoherraksi

Ei näytettäviä viestejä