Mutteri on äijän tie pyhyyteen

ijn_helmet2

Helsingin seurakuntayhtymän verkkopappi Markus Kartano on kehittänyt Äijän rukoushelmet. Helmien raaka-aineet löytävät työkalu- tai vaikkapa kalastuspakista, Kartano opastaa.

Äijän rukoushelmet on muunneltu perinteisistä Martin Lönnebon kehittämistä luterilaisista rukoushelmistä, joita voi pitää ranteessa. Rukoushelmet auttavat hiljentymisessä.

Äijän rukoushelmet voivat olla esimerkiksi erilaisia muttereita. Kartano on kehittänyt muttereille omat äijämäiset rukouksensa. Rukoukset ovat mahdollisimman karuja ja yksinkertaisia, tyyliin ”säähän tiedät”.

Kartano kertoo saaneensa idean äijähelmistä reilut viisi vuotta sitten pitäessään rippikoulua. Hän ajatteli, että varsinaiset rukoushelmet ovat ehkä vähän enemmän suunniteltu naisten käyttöön kuin miesten. Niinpä hän päätti luoda äijille tuunatun version.

Kartano kertoo, että Äijän rukoushelmet -linkkiä on jaettu lähinnä sosiaalisessa mediassa. Hänen mukaansa idea on tarkoitettu vapaaseen käyttöön ja sitä voi halutessaan soveltaa eri ryhmille.

Kartano on itse rakentanut äijän rukoushelmet käytännössäkin, ei siis vain pelkkänä kuvana verkkoon. Rukoushelmiä on hyvä kantaa vaikkapa vyössä tai taskussa.

– Karuinkin sälli ehkä kehtaa ottaa tällaiset helmet mukaansa.

Tutustu Äijän rukoushelmiin verkossa

Edellinen artikkeliUudesta testamentista ”juutalainen versio”
Seuraava artikkeliYhä useampi suomalainen Pyhälle maalle

Ei näytettäviä viestejä