”Maallistuneet liberaalit kirkot romahtamassa”

Junkkaala_webTimo Junkkaala liittyi arvioon, että monet Euroopan ja Pohjois-Amerikan maallistuneita kirkoista romahtavat ja jäljelle jäävät katolinen ortodoksinen ja muutama evankelikaalinen ja karismaattinen kirkko.

Junkkala viittasi puheessaan kanadalaisen Margaret Wenten kirjoitukseen, jossa tämä arveli liberaalien kirkkojen olevan jo nyt romahtamassa

– Arvovaltaiselta taholta on esitetty, että muutaman vuosikymmenen kuluttua Euroopan ja Pohjois-Amerikan kristillisistä kirkoista ovat jäljellä vain roomalaiskatolinen, ortodoksinen ja muutamat evankelikaaliset ja karismaattiset kirkot.

– Sen sijaan kristilliset kirkot kasvavat Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Ehkä maahanmuuttajat tuovat takaisin sen, minkä kerran veimme heille, mutta minkä olemme unohtaneet, Junkkaala sanoi ja painotti, että kirkon säilyttämiseksi Suomessa kristittyjen tulee rukoilla sen puolesta.

– Tuhat vuotta on kristinusko siunannut tässä maassa asuvia. Mekö annamme sen siunauksen nyt pois?

Junkkaala sanoi, että hiukan hätkähdyttävää, että pääjuhlan puheiden otsikoissa (Onko kristillisellä uskolla tulevaisuutta yhteiskunnassa ja kirkossa) on myös sana kirkko.

– Eikö ole itsestään selvää, että kristillinen usko säilyy kirkossa? Ei näytä olevan.

Lue Timo Junkkaalan puhe kokonaisuudessaan täältä

Edellinen artikkeli”Paine irrottautua kristillisestä uskosta kasvaa”
Seuraava artikkeliYstävyysseurakunnat ovat ikkunoita maailmalle

Ei näytettäviä viestejä