Maahanmuuttajanuoria kesätöissä Vantaan seurakunnissa

VantaansrktUUSI

– Monikulttuurinen toiminta on Vantaan seurakuntien strategiassa yhtenä painopisteenä ja saimme siihen projektimäärärahaa ensimmäisen kerran vuonna 2012, kertoo kansainvälisen työn sihteeri Sari Koistinen Vantaan seurakunnista.

Kesätyöntekijät ovat 17–19-vuotiaita ja he ovat töissä yhdestä neljään viikkoa.

-Vaikka aika voi tuntua lyhyeltä, on se nuorille ja heidän tulevaisuutensa kannalta merkittävä asia.

Vantaalla nuorten työttömyysaste on lähes 23 prosenttia. Maahanmuuttajien työttömyysaste kantasuomalaisiin nähden on keskimääräisesti kolminkertainen.

– Nuorisotyöttömyys on iso haaste ja kaikkein vaikeimmin työllistyvät maahanmuuttajanuoret. Monet tuntemani nuoret ovat hakeneet todella ahkerasti töitä, eivätkö ole sitä saaneet. Olen auttanut muutamia heistä tekemään työhakemuksia ja cv:itä ja valmistautumaan työhaastatteluihin, eivätkä ne ole tuottaneet tulosta. Kesätöitä on vaikea saada – kaikkien nuorten, sanoo Koistinen.

Kesätyöntekijöiden palkkaus noudattaa yleisiä ehtoja.

– Nuorilla on aivan normaali, kirkon työehtosopimuksen mukainen kerho-ohjaajan palkka, yhtenäinen ja kaikilla sama, Koistinen toteaa.

Nuoret ovat viihtyneet pesteissään ja Koistisen korviin kesätyöntekijöistä kantautunut palaute on ollut pelkästään positiivista.

-Kokemukset ovat olleet puolin ja toisin myönteisiä.

Edellinen artikkeliAnglikaaneilta uusi verkkouutissivusto
Seuraava artikkeliIhmisoikeuksista raportoiva EAPPI-ohjelma herättää intohimoja

Ei näytettäviä viestejä