Luonnonkivi­teollisuus palkitsi Seinä­joen seura­kunnan hyvästä yhteis­työstä

Luonnonkiviteollisuutta edustava Kivi ry on palkinnut Seinäjoen seurakunnan vuoden KIVIpalkinnolla. Tunnustus kertoo hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä seurakuntien ja kivialan toimijoiden kesken. Palkinto jaettiin kolmatta kertaa.

Seinäjoen seurakunnan puistopäällikkö Esko Karttunen kertoo, että Seinäjoella ja yleensäkin Etelä-Pohjanmaalla suositaan suomalaista kiveä muistomerkeissä. Kivi on tärkeä elementti myös hautausmaiden ympäristörakentamisessa, kuten hautausmaita rajaavissa kiviaidoissa ja pysäköintialueita rajaavissa elementeissä. Toisinaan rakenteissa on Seinäjoella käytetty myös vanhoja reunuskiviä, jotta kivet saadaan uusiokäyttöön.

– Hautauskulttuuri on tuhkauksen lisääntyessä muutoksessa, ja muistolehtojen rooli on tullut tärkeäksi. Meillä Seinäjoella on esimerkiksi kaikissa muistolehdoissa kivestä suunnitellut ja työstetyt enkeliaiheiset patsaat sekä muistokivet, joihin tulee vainajan nimi laattoihin. Lisäksi on muistopylväitä, joihin voidaan kaivertaa niiden vainajien nimet, joiden hautapaikat omaiset ovat palauttaneet seurakunnalle”, Karttunen toteaa tiedotteessa.

Seinäjoen seurakunta pitää säännöllisesti yhteyttä alueen pieniin ja suuriin kivialan toimijoihin. Kiviliikkeet, kaivertajat ja hautaustoimistot käyvät yhdessä läpi ohjeistuksia ja hautausmaakohtaisia määräyksiä.

Seinäjoen seurakunnalla on hoidossa Törnävän, Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron hautausmaat.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Luonnonkiviteollisuus palkitsi Seinäjoen seurakunnan hyvästä yhteistyöstä

Edellinen artikkeliKokemäen seura­kunnan päätöksen­teko jumissa – luottamus­henkilöt eivät tulleet kokoukseen
Seuraava artikkeliKolumni: Uus­henkisyys ulottuu kirkon sisälle ja on nyt ennemmin valta­virtaa kuin vasta­kulttuuria

Ei näytettäviä viestejä