LS: Kirkon penkit tahrivat takamuksia Loviisassa

Pyhäinpäivän Verdi-konsertti jätti hiljattain remontoituun Loviisan kirkkoon tavanomaista pysyvämpiä jälkiä. Konserttivieraiden takamukset tahrasivat kirkonpenkkien tuoreen maalin ja seurakunnassa pohditaan penkkien uudelleen maalausta, kertoo
Loviisan Sanomat
.

Osa konsertin 1200 vieraasta on jo toimittanut seurakunnalle pesulalaskun. Maalintahrimat housut on tuotu myös suoraan vt. kirkkoherra Matti Perälälle.

– Messua ennen tuli mies muovikassin kanssa. Kassissa olivat housut ja niiden takamuksessa selvästi maalia.  Katsoimme vahtimestarin kanssa penkkejä ja näimme siellä ihan selvät takamukset jäljet. Näin ei saisi tapahtua. On täysin selvää, etteivät penkit voi jäädä näin.  Vaikka maalia ei enää tarttuisikaan, jälki herättää huomiota, Perälä sanoo Kotimaa24:lle.

Hänen mukaansa Loviinsa seurakuntayhtymä korvaa housujen pesemisestä aiheutuvat kustannukset. Myös penkkien maalausta ollaan uusimassa. Vastuukysymyksistä keskustellaan Perälän mukaan työmaakokouksessa.

Maali ei ole tarttunut takamuksiin messujen aikana. Perälän maallikkoarvion mukaan loviisalaiset päätyivät kuluttamaan kirkon penkkejä, koska Verdi-konsertin kesto ja runsas väkimäärä nostivat kirkon lämpötilaa.

– Urakoitsijalta täytyy kysyä onko tämä kirkkokonserttien vastainen kannanotto, Perälä sanoo.

Lue aiheeseen liittyvä Matti Perälän blogikirjoitus

Edellinen artikkeliJuutalaisjärjestöt huolissaan Kreikan hallituksen oikeistopopulisteista
Seuraava artikkeliVäitöskirja tekeillä uskonnollisuudesta ja masennuksesta

Ei näytettäviä viestejä