Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäki valittiin Helsingin seurakuntayhtymän kokoaikaiseksi johtajaksi

Helsingin seurakuntayhtymän johtajan virkaan on valittu Lauttasaaren kirkkoherra, teologian maisteri Juha Rintamäki.

Rintamäki on hoitanut seurakuntayhtymän johtajan tähän asti sivutoimista ja määräaikaista tehtävää oman virkansa ohella viitisen vuotta. Rintamäki aloittaa kokoaikaisessa ja vakinaisessa tehtävässä 1.1.2023. Samalla hän jättää Lauttasaaren kirkkoherran viran.

Yhteinen kirkkovaltuusto teki valinnasta päätöksen äänestyksen jälkeen torstaina 6.10. kokouksessaan.

Tehtävään oli 15 kelpoista hakijaa. Lippuäänestys käytiin kirkkovaltuustossa kaikkien näiden hakijoiden välillä. Rintamäki voitti vaalin saaden 51 ääntä, ääniä annettiin yhteensä 80 kolmelle kärkihakijalle.

”Hyvä asia, että nyt valtuustossa käytiin kunnollinen keskustelu yhtymänjohtajan valinnasta. Äänestyksen jälkeen tämä valinta tehtiin. Äänestys näytti, että valtuustossa oli myös muutoshalua. Valtuusto, jolla tämän asian päätösvalta oikeasti on, pääsi asiaa käsittelemään ja tällaiseen päätökseen päätyi”, kommentoi yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hanna Mithiku seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Juha Rintamäki toteaa tiedotteessa haluavansa osaltaan rakentaa Helsingin seurakuntayhtymästä kristillistä yhteisöä, johon helsinkiläiset haluavat kuulua. ”Yhteisöä, joka mahdollistaa helsinkiläisten osaamisen antamalla kirkon tilat ja resurssit yhteiseen käyttöön. Lähden edistämään hyvää yhteistyötä Helsingin kaupungin, helsinkiläisten kansalaisjärjestöjen ja yritysten sekä yksittäisten helsinkiläisten kanssa”, Rintamäki lupaa.

Lue myös

Helsingin seurakuntayhtymän yt-neuvotteluissa päätös: 23 työntekijän työsuhde päättyy, Kampin kappelin nykytoiminnasta luovutaan

Helsingin seurakunta­yhtymälle etsitään johtajaa – katso kaikki virkaa hakeneet

Edellinen artikkeliSeinäjoen kaupunginteatterin Patruunatehdas on hieno kuvaus koko maata koskettaneesta tragediasta ja siitä selviytymisestä
Seuraava artikkeliKolumni: Miksi kuulun kirkkoon?

Ei näytettäviä viestejä