Lauantaina vietetään Saunapäivää – myös osa seurakunnista on saunatunnelmissa

Lauantaina 27. päivä vietetään Ylen kampanjoimaa Saunapäivää, jolloin suomalaisia kannustetaan saunomaan yhdessä, kohtaamaan toisensa, pitämään hauskaa ja näyttämään maailmalle, että suomalainen saunakulttuuri kuuluu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle ensimmäisenä asiana Suomessa.

Myös seurakunnat laittavat kiukaansa kuumenemaan. Vantaalla sauna lämpenee Rekolan kirkossa, jossa on mahdollista juoda myös saunakahvit. Tampereella Tesoman kirkossa saunomisen ohella paistetaan makkaraa sekä lättyjä. Espoossa heitetään löylyä Hvittorpin kurssikeskuksen rantasaunassa Kirkkonummella. Kuopiossa puolestaan saunotaan Poukaman leirikeskuksen rantasaunassa.

Puijon seurakunnan diakoniatyöntekijä Riitta Murtorinne kertoi Kotimaa24:lle, miksi Kuopiossa päätettiin lähteä saunatempaukseen mukaan.

– Meillä Puijon seurakunnan työntekijäkokouksessa tuli Saunapäivä puheeksi. Kirkkoherra Jaana Marjanen kysyi, että lähdetäänkö mukaan. Me diakoniatyöntekijät katsoimme toisiamme ja sanoimme melkein yhteen ääneen, että lähdemme ja järjestämme Saunapäivän.

Saunomisen lisäksi Poukaman leirikeskuksessa on myös muuta oheisohjelmaa, kuten yhteislaulua, luontokuvia ja makkaranpaistoa mehu-, kahvi- ja jäätelötarjoiluineen.

– Olemme myös tilanneet aurinkoisen sään, ja sekin näyttää toteutuvan, Murtorinne iloitsee.

Lahdessa hikoillaan Siikaniemen kurssikeskuksen rantasaunassa Hollolassa. Hollolassa on mahdollista uida, meloa kanootilla ja SUP–lautailla.

Löylyä heitetään myös Helsingin seurakuntien Mustasaaren toimintakeskuksen rantasaunassa.

Kuva: Päivi Puhakka

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä

Edellinen artikkeliRuotsinsuomalaisten rippikoulut kasvussa – ”Kaste oli hyvin erityinen hetki”
Seuraava artikkeliLasten suurleiri Partaharjulla alkaa joka aamu raamattutyöskentelyllä – katso kesäiset kuvat!

Ei näytettäviä viestejä