Latvian kirkot paheksuvat oppikirjaa

Latvian suurten kirkkokuntien johtajat ovat yhteisellä kirjeellä paheksuneet liberaalia yhteiskuntatieteen koulukirjaa. Kirjan mukaan homoseksuaalisuus on normaali sukupuolinen suuntautuminen. Latvian opetusministeri on taipumassa kirkkokuntien vaatimuksiin.

Latvian luterilaisen kirkon edustaja kertoo kirkon Raamattuun perustuvana kantana, että homoseksuaalisuus on synti. Samalla hän muistuttaa syntinsä tunnustavien olevan kuitenkin aina tervetulleita kirkkoon. Yhteisessä rintamassa koulukirjaa vastustavat myös katoliset, baptistit sekä adventistit. Allekirjoittaneiden joukossa on myös järjestöjä ja yksityishenkilöitä.

Latvian opetusministeriön edustaja puolusti paheksuttua oppikirjaa todeten sen täyttävän Maailman Terveysjärjestön suositukset. Lisäksi ministeriön edustaja arveli seksuaalisen suuntautumisen kysymysten kiinnostavan juuri kirjan noin 16-vuotiasta kohderyhmää.

Latvian opetusministeri on kuitenkin luvannut, että kiistanalaisen oppikirjan seuraavat painokset sisältävät ”kristillisen näkökulman homoseksuaalisuuteen”. Paikallisten seksuaalivähemmistöjen edustajat ovat kritisoineet lupausta.

Kirkkokunnat lupaavat jatkaa perinteisten perhearvojen puolustamista julkisuudessa vastedeskin. Noin neljännes latvialaisista on luterilaisia ja katolisia on suunnilleen yhtä paljon, ortodokseja puolestaan on maassa arviolta kuusi prosenttia. Latvia poisti homoseksuaalisuuden rikosten joukosta vasta vuonna 1993. Se oli myös vuonna 2006 viimeinen EU:n jäsenmaa joka kielsi homojen syrjimisen.

Asiasta uutisoi uutistoimisto ENI.

(Etusivun kuvassa Riian luterilainen katedraali. Kuvan lähde: wikipedia)

Edellinen artikkeliPiispa Vikström: Alkoholi Suomessa pyhä lehmä
Seuraava artikkeliAskola HS:ssä: Seurakunnan tilojen antaminen muslimien käyttöön mahdollista

Ei näytettäviä viestejä