Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy aloittaa yt-neuvottelut

Huolimatta virsikirjan hyvästä menekistä Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Arvioitu henkilöstön vähentämistarve on enimmillään viisi henkilöä.

Yhtiössä on vuositasolla tarve noin 150 000–200 000 euron säästöihin henkilöstökuluissa.

Yt-neuvotteluja perustellaan yleisellä taloudellisella tilanteella, kustannusalan heikolla kehityksellä ja yhtiön uusien liiketoimintojen odotettua suuremmilla investointikuluilla, joiden takia loppuvuosi näyttää tuloskehityksen kannalta haasteelliselta. Myös yhtiölle keskeiset seurakuntamarkkinat virsikirjoja lukuun ottamatta ovat sen ilmoituksen mukaan merkittävästi pienentyneet.

– Olemme joutuneet investoimaan virsikirjoihin ja niitä on jouduttu tilaaman tavallista enemmän varastoon myyntiä odottamaan. Virsikirjojen myyntikate on myös varsin pieni, toimitusjohtaja Juha-Pekka Heinonen kertoo.

– Liikevaihtomme kyllä kasvaa, mutta tuottokehitys ei ole riittävän hyvä tulevaisuutta ajatellen.

Heinosen mukaan investoinnit oppimateriaalituotannon digitalisoitumiseen ovat myös osoittautuneet ennakoitua suuremmiksi.

– Yhtiön tervehdyttäminen ja positiivisen tuloksen varmistaminen vaativat edellä mainittujen syiden takia myös rakenteellisia ja tuotannollisia toimenpiteitä.

Yhtiössä aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut ja ne koskevat koko henkilöstöä. Neuvottelut pyritään saamaan päätökseen syyskuun aikana.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy:n omistavat Seurakuntien Lapsityön Keskus ja Nuorten Keskus (yhteensä 55 prosenttia osakkeista) sekä Kotimaa Oy (45 prosenttia).

Lue myös:

Odotettu myyntipiikki – Virsikirja on kesän bestseller

Edellinen artikkeliYle: Ratatyöt seis sapattina – Mielisteleekö Israelin pääministeri ultraortodokseja?
Seuraava artikkeliTeologian tohtorien koulutus alkaa Kiinassa – mukana myös suomalaisosaamista

Ei näytettäviä viestejä