Lasten iltarukousperinne halutaan elvyttää virtuaalisesti

rukous205

– Rukous luo lapselle turvaa. Lapset oppivat, että joka paikassa voi rukoilla eikä siihen tarvita hienoja sanoja ja riimejä, Tapiolan seurakunnan perhetyöntekijä ja psykoterapeutti Maire Hellas perustelee.

Viikonloppuna käynnistyy myös muita uusia palveluja lastenkirkko.fi -sivustolla. Virtuaalitilaisuudet ovat kirkon työntekijöiden vetämiä toiminnallisia kerhoja, rukous- ja kirkkohetkiä. Lapset kommunikoivat valmiiksi kirjoitetun chat-sanaston avulla.

Mikkelinpäivän toiminnallisen kirkkohetken toimittaa Lastenkirkon kirkkosalissa kello 16 pastori Anita Ahtiainen Seurakuntien Lapsityön Keskuksesta.

Aina kuukauden viimeisenä perjantaina.kello 18 järjestetään puuhakerho, jossa pelataan ja leikitään Tikkurilan seurakunnan lastenohjaajan Kristiina Rantasen ohjaamana.

Maanantaisin kello 15 pyhäkoulumajassa kokoontuu Espoonlahden seurakuntien Sodeklubi. Kyseessä on hartaushetki, joka tulee suorana lähetyksenä iltapäiväkerhosta.

Tiistaisin saman paikan valtaa kello 15.30 leikkihetki Espoonlahden seurakunnan lastenohjaajan Tanja Routaman luotsaamana.

Lastenkirkko.fi on virtuaalinen kirkko, joka edellyttää sisäänkirjautumista. Se on ympäristö, jossa lapset pääsevät itsenäisesti tutustumaan kirkkoon ja kristilliseen kulttuuriin. Lapset voivat myös lähettää sivustolle kuvia ja omia rukouksiaan.

Hankkeessa ovat mukana Espoon, Helsingin, Oulun, Tampereen, Turun ja Kaarinan ja Vantaan seurakuntayhtymät, Seurakuntien Lapsityön Keskus ry sekä PTK – poikien ja tyttöjen keskus sekä Kirkkohallituksen Hengellinen Elämä Verkossa -hanke.

Edellinen artikkeliVuoden kristillinen kirja -ehdokkaat valittu
Seuraava artikkeliMäkinen HS:lle: Kullakin uskonnolla omat pyhät tilat

Ei näytettäviä viestejä