Lähetysseuran tasaus -kampanja tukee Nepalin syrjäytyneitä

Suomen Lähetysseuran vuotuisen Tasauskampanjan tuotto käytetään tänä vuonna Nepalin vammaisten ja kastittomien eli dalitien aseman parantamiseksi.  Varat ohjataan nepalilaisten kansalaisjärjestöjen kautta muun muassa dalitien tarvitsemaan lainopilliseen apuun ja vammaisten koulutukseen.

Forward Lookin järjestö tarjoaa perus- ja ammattikoulutusta vammaisille eri puolilla Nepalia ja tekee vaikuttamistyötä asenteiden muuttamiseksi. Uplift Samaritan Service puolestaan toimii laaja-alaisesti dalitien aseman parantamiseksi. Se järjestää monenlaista koulutusta, maatalous- ja vesihankkeita sekä antaa lainopillista apua esimerkiksi henkilöllisyystodistusten hankkimiseen.

Vaikka Nepalissa kastilaitos on virallisesti kumottu, se on juurtunut syvälle kulttuuriin. Syntyperä määrittää edelleen ihmisen paikan yhteiskunnassa. Daliteja pidetään saastaisina, joita ylempien kastien ihmiset eivät voi edes koskettaa. Myös vammaisten tilanne on vaikea.  Heitä hävetään ja piilotellaan.

Tasaus on Suomen Lähetysseuran vuosittainen tiedotus- ja varainhankintakampanja, jolla tuetaan kehitysyhteistyötä eri puolilla maailmaa. Kampanja alkaa kevätpäivän tasauksesta 21.3. jolloin valo jakaantuu tasaisesti eri puolille maailmaa ja huipentuu syyspäivän tasauksen 23.9. ympärille.

Edellinen artikkeliProfessori: Eheytyskeskustelussa palataan maailmaan, jota ei ole koskaan ollutkaan
Seuraava artikkeliÄlä alistu! -kampanja päättymässä

Ei näytettäviä viestejä