Lähetysseuralta 400 000 euroa koronan vastaiseen työhön maailmalla

Suomen Lähetysseura ohjaa vuoden 2020 aikana 399 000 euroa eri kohteissa tehtävään työhön koronaviruksen hillitsemiseksi ja sen vaikutusten lievittämiseksi.

Lähetysseura aloittaa uusia hankkeita parhaillaan Zimbabwessa, Nepalissa, Etiopiassa, Palestiinassa ja Kiinassa. Huhtikuun alussa käynnistettiin työ Tansaniassa. Hankkeissa tuetaan terveydenhuoltoa ja tarjotaan köyhille ja syrjityille ihmisille hygieniatarvikkeita, psykososiaalista tukea, ruoka-apua sekä luotettavaa tietoa koronaviruksesta ja hygienian tärkeydestä, Suomen Lähetysseura kertoo tiedotteessaan.

Koronavirus ja sen taloudelliset vaikutukset uhkaavat ihmisiä, jotka ovat jo valmiiksi heikossa asemassa. Esimerkiksi Zimbabwe on hauras valtio, jonka talous on romahtanut ja jonka terveydenhoitojärjestelmä ei pysty vastaamaan koronakriisiin.

– Tuellamme noin kolme miljoonaa zimbabwelaista saa radion, sosiaalisen median, television ja musiikin kautta tietoa koronasta ja 10 000 ihmistä saa terveydenhoitoa ja psykososiaalista apua. Zimbabwen kirkkojen neuvoston kautta tukea ohjataan erityisesti syrjäseuduille ja naisille, lapsille ja vammaisille ihmisille, Lähetysseuran ulkomaantyön johtaja Tero Norjanen kertoo tiedotteessa.

Koronahankkeet rahoitetaan seurakuntien ja yksityisten ihmisten lahjoituksista koostuvasta Lähetysseuran katastrofirahastosta sekä ulkoministeriön kehitysyhteistyötuella.

Kuva: United Mission to Nepal. Sairaanhoidon opettajat valmistavat suojavisiireitä Okhaldhungan sairaalassa Nepalissa.

Lue myös:

Suomen Lähetysseuran Lähetysjuhlat pidetään toukokuun lopussa Radio Deissä

Suomen Lähetysseura lomauttaa 51 ihmistä koronapandemian takia

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKatolinen kirkko avaa Suomessa arkimessut, ortodoksikirkot kiinni heinäkuun loppuun, helluntailiike
Seuraava artikkeliKari Mäkinen johtaa koronan jälkeistä eriarvoistumista estävää työryhmää

Ei näytettäviä viestejä