Lähetyskurssi alkoi Raamattuopistolla – se on ainoa tänä syksynä

Lähetysyhdistys Kylväjän lähetyskurssi alkoi maanantaina Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa, kerrotaan Kylväjän verkkosivuilla. Puoli vuotta kestävälle kurssille osallistuu 10 Lähetysyhdistys Kylväjän ja kaksi Medialähetys Sanansaattajien kandidaattia.

– Me lähetystyöntekijöinä, ja te tulevina sellaisina, olemme asemassa, jossa voimme tarjota tarvitseville ihmisille rakkautta, myötätuntoa ja tukea – emme vain täällä tai meitä odottavalla kentällä, vaan kaikkialla, minne menemme. Tämä on yhteinen kutsumuksemme, sanoi kurssin avajaisjuhlassa puhunut Medialähetys Sanansaattajien toiminnanjohtaja Juha Auvinen.

Perinteiset lähiopetuksena pidettävät lähetyskurssit ovat käyneet viime vuosina suhteellisen harvinaisiksi. Kylväjän kurssi on ainoa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestöjen järjestämä lähetyskurssi tänä lukuvuonna. Se järjestetään yhteistyössä Kirkon lähetystyön keskuksen, Medialähetys Sanansaattajien ja Suomen Raamattuopiston kanssa.

Esimerkiksi Suomen Lähetysseura kouluttaa lähettinsä työn ohessa suoritettavalla, henkilökohtaiseen opetussuunnitelmaan perustuvalla monimuotokoulutuksella. Myös Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys järjestää kurssinsa monimuotokoulutuksena noin kolmen vuoden välein. Kansanlähetys puolestaan kouluttaa lähetystyöntekijät vuoden kestävällä lähetyslinjalla, johon sisältyy niin lähiopiskelua kuin monimuotokoulutusta. Seuraavan lähetyskurssinsa Kansanlähetys aloittaa syksyllä 2018.

Kuva: Lähetysyhdistys Kylväjä. Lähetyskurssin avajaisjuhlan päätteeksi juhlaväki siunasi lähetyskurssilaiset.

Edellinen artikkeliTampereen seurakuntien maskotti Leku Leijona muuntautuu moneksi
Seuraava artikkeliPiispoilta suositus jumalanpalvelusyhteisöistä – Häkkinen: Tarkoituksena ei ole lisätä kontrollia

Ei näytettäviä viestejä