Lahden Kohtaamispaikka löysi uuden kodin Mukkulan kirkosta – ehtoollisen toimittavat sekä nais- että miespapit

Lahdessa toimiva Kohtaamispaikka-yhteisö on sopinut Keski-Lahden seurakunnan kanssa yhteistyöstä ensi syksystä alkaen. Kohtaamispaikka-illat siirtyvät syksyllä Mukkulan kirkkoon ja jäsentyvät osaksi Keski-Lahden seurakunnan aluetyötä Mukkulassa.

Keski-Lahden seurakuntaneuvosto hyväksyi yhteistyösopimuksen yksimielisesti 22.3. kokouksessaan.

– Toivotaan hyvää yhteistyötä seurakunnan ja ihmisten parhaaksi, Keski-Lahden kirkkoherra Miika Hämäläinen kommentoi Kotimaalle.

Kohtaamispaikka-illoille haettiin uutta paikkaa, kun Joutjärven seurakunta sanoi irti sopimuksen tilojen käytöstä iltoja järjestävien Lahden Kohtaamispaikka ry:n ja Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen kanssa ensi syyskuun alusta. Joutjärven seurakuntaneuvosto perusteli päätöstä sillä, että seurakunta tarvitsee kirkon tilat oman seurakunnan toiminnan kehittämiseen. Toinen seurakuntaneuvoston päätökseen vaikuttanut asia oli epäselvyys Kohtaamispaikka-yhteisön virkakäsityksestä.

Kirkkoherra Miika Hämäläisen mukaan nyt tehty yhteistyö on solmittu Lahden Kohtaamispaikka ry:n kanssa. Piirijohtaja Peeti Kallonen vahvistaa, ettei Päijät-Hämeen Kansanlähetys ole tässä sopimuksessa mukana.

Yhteistyö koskee kaksi kertaa kuukaudessa järjestettävien sunnuntaikokoontumisten lisäksi leiritoimintaa.

Mukkulan kirkossa syksyllä alkaviin Kohtaamispaikka-iltoihin sisältyvät jumalanpalvelukset ovat Keski-Lahden seurakunnan jumalanpalveluksia ja niissä ehtoollisen toimittavat kirkkojärjestyksen mukaan sekä nais- että miespapit.

Iltojen suunnittelusta vastaa Lahden Kohtaamispaikka ry:n suunnittelutiimi, jossa on mukana joko Keski-Lahden seurakunnan edustajia tai Mukkulan piiripappi tai molemmat.

Omassa tiedotteessaan Lahden Kohtaamispaikka ry:n hallitus toteaa iloitsevansa Keski-Lahden seurakunnan kanssa alkavasta yhteistyöstä ja näkevänsä uudelle alueelle siirtymisen tarjoavan mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen.

Lue myös:

Perheen­omainen yhteisö vai seura­kunta seura­kunnan sisällä – Joutjärven seura­kunta ei enää anna tiloja Lahden Kohtaamis­paikka-yhteisölle

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkko­hallitus esittää puolen miljoonan euron avustusta ukrainalaisille Kirkon keskus­rahastosta
Seuraava artikkeliPiispa Kaisamari Hintikka: Venäjän hyökkäyksen tuomitseminen on tärkeämpää kuin kirkko­liittojen jäsenyys­intressit

Ei näytettäviä viestejä