Kysely: Suomalaiset kannattavat yleistä asevelvollisuutta

Reilusti yli puolet suomalaisista pitää yleistä asevelvollisuutta Suomen maanpuolustuksen suurimpana vahvuutena, selviää Reserviläisliiton tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Suomalaiset nuoret uskovat ennakkoluuloista huolimatta korkean maanpuolustustahdon tärkeyteen. Noin kaksi kolmasosaa kyselytutkimukseen vastanneista nuorista on sitä mieltä, että maanpuolustustahto on Suomen maanpuolustuksen suurin vahvuus.

Kaikkien suomalaisten mielestä suurimmaksi vahvuudeksi nousee yleinen asevelvollisuus.

Tutkimus osoitti myös alueellisia eroja: eteläsuomalaiset arvostivat liittoutumattomuutta muita suomalaisia enemmän. Itäsuomalaiset puolestaan arvostivat muuhun Suomeen verrattuna enemmän yleistä asevelvollisuutta ja sotilaallista yhteistyötä muiden valtioiden kanssa.

Pohjoissuomalaiset pitivät muihin verrattuna korkeammassa arvossa reserviläisten suurta määrää ja vapaaehtoista maanpuolustustyötä. Länsisuomalaiset kokivat maanpuolustustahdon suurempana vahvuutena kuin muualla asuvat suomalaiset.

Kyselytutkimus toteutettiin tammikuussa 2016. Puhelinhaastatteluissa vastaajia oli 506 henkilöä. Tulosten virhemarginaali on 4,4 prosenttiyksikköä 95 prosenttia luottamustasolla.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliLari Lohikoski: Myös kirkosta tehdään valeuutisia
Seuraava artikkeliValiokunta puoltaa heikennyksiä lomalla sairastamiseen

Ei näytettäviä viestejä