Kynttilät syttyvät kirkoissa eri puolilla Suomea afganistanilaisten ja toivon puolesta

Afganistanin tilanne on järkyttänyt suomalaisia ja Suomessa eläviä afgaaneja. Ainakin Turussa ja Helsingissä on ollut kirkoissa kynttilätilaisuuksia ja rukoushetkiä Afganistanin puolesta. Nyt rukoustilaisuus järjestään myös Tampereella.

Tampereen Vanhassa kirkossa rukoillaan afganistanilaisten ja toivon puolesta perjantaina 27.8.

Tuomiorovasti Olli Hallikainen kutsuu kaupunkilaisia osoittamaan yhdessä tukeaan ja rukoilemaan toivoa afganistanilaisten puolesta:

– Viime päivinä Afganistanin tilanne on tullut silmiemme eteen. Mieleen on noussut pelko, hätä ja huoli erityisesti siellä olevien äitien, naisten ja lasten puolesta. Mitä voimme tehdä kun avuttomuus ja toivottomuus uhkaa vallata mielen? Voimme rukoilla rauhaa Afganistaniin ja sovintoa kansanryhmien välille. Voimme rukoilla kansojen johtajille viisautta ja lannistumattomuutta väkivallan ja ihmisten alistamisen edessä, Hallikainen sanoo.

Tamperelaiset voivat tuoda kynttilän Vanhan kirkon kivimuurille ja sytyttää sen palamaan toivon merkkinä. Kynttilöitä voi tuoda kello 16 alkaen, jolloin paikalla on myös kirkon työntekijöitä keskustelua varten.

Tilaisuuden järjestää Tampereen seurakunnat, Marhaban-keskus ja Vanha kirkko.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliLauttasaaren seurakunnan nuorisotoiminnassa epäilys seksuaalisesta häirinnästä – poliisi on aloittanut esiselvityksen
Seuraava artikkeliKolumni: Ongelma ei katoa pistämällä pää hiekkaan

Ei näytettäviä viestejä