Kuolinviestin vieminen on poliisin vaativimpia virkatehtäviä – ”On kyettävä ottamaan vastaan valtavaa surua”

ylikonstaapeli Marko Lehtoranta toimii nykyään kuolemansyyn- ja väkivaltarikostutkinnan opettajana Poliisiammattikorkeakoulussa. Kuva: Poliisiammattikorkeakoulu

Kuolinviestin vieminen omaisille on yksi poliisin vaativimmista virkatehtävistä, totesi ylikonstaapeli Marko Lehtoranta puheenvuorossaan Surukonferenssissa Tampereella 22.4. Hän toimii nykyään kuolemansyyn- ja väkivaltarikostutkinnan opettajana Poliisiammattikorkeakoulussa. Lehtoranta muisteli syvästi mieleensä syöpynyttä kuolinviestin vientiä vuosia sitten. Noin 20-vuotias nuori mies oli tehnyt itsemurhan ja Marko lähti kollegansa Vesan kanssa kertomaan asiasta ainoalle elossa olevalle omaiselle eli nuorukaisen isälle….

Kiitos, kun tuet luotettavaa journalismia!

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1 €!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1 €, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90 €/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu tästä

Edellinen artikkeliKansallisen veteraani­päivän juhla­messua ja pää­­juhlaa vietetään Lappeen­rannassa
Seuraava artikkeliSelvitys: Katsomus­aineiden yhteisiä osia pitää lisätä ja avata elämän­katsomus­tieto vaihto­ehdoksi kaikille lukiolaisille

Ei näytettäviä viestejä